09/07/2019

GO! workforce

“Uiteindelijk is mijn doel dat zowel de opdrachtgever als de werknemer blij is met de samenwerking”

Mijn verhaal, Jan Ebeling van GO! workforce.

Jan Ebeling, oprichter van GO! workforce, kun je gerust een ervaren rot in het vak noemen. Voordat hij zijn eigen uitzendbureau startte, werkte hij al jarenlang in de dienstverlening en detachering. Toen hij in 2018 de kans kreeg om voor zichzelf te beginnen, startte hij GO! workforce: “De uitzendbranche vind ik een ontzettend leuke branche. Ik ben een echt ‘mensen-mens’ en commercieel ingesteld.”

Krappe arbeidsmarkt

Uitzendbureau GO! workforce is gespecialiseerd in het uitzenden van technische vakmensen in heel Nederland. “Dan gaat het vooral om interieurbouw, scheepsbetimmering en metaaltechniek. Dit zijn dynamische en interessante branches. Wel is het momenteel wat lastig om Nederlandse vakmensen te vinden voor deze branches. Gelukkig kan ik via mijn grote Europese netwerk nog redelijk makkelijk voorzien in buitenlandse vakkrachten. Het inzetten van internationaal personeel naast Nederlandse vakmensen werkt in de praktijk vaak goed.”

Vraag blijft toenemen

“De krapte op de arbeidsmarkt in deze branches zie ik de komende jaren nog niet verminderen. De vraag naar goede vakmensen blijft toenemen, terwijl er in Nederland steeds minder jongeren zijn die kiezen voor een technisch beroep. Daarom is het belangrijk dat opdrachtgevers ze leuke en uitdagende opdrachten geven, natuurlijk tegen de juiste beloning.”

Zorgen voor

“Ik zorg dat opdrachtgevers volledig ontzorgd worden, ook bij buitenlandse werknemers. Ik regel bijvoorbeeld huisvesting, vervoer en gereedschap. En Flexhub, backoffice dienstverlener voor de flexbranche, regelt de hele administratie. Zo heeft de opdrachtgever er geen omkijken naar. Ook vind ik het belangrijk goed voor mijn werknemers te zorgen. Als ze uit het buitenland komen, moeten ze zich hier thuis voelen. Uiteindelijk is mijn doel dat zowel de opdrachtgever als de werknemer blij is met de samenwerking.”

Backoffice samenwerking met Flexhub

“Ik werk samen met Flexhub. Ik heb er zelfs niet over nagedacht om alles op backoffice gebied zelf te gaan doen. Ik wil doen waar ik goed in ben en blij van word: klanten en werknemers werven en het operationele gedeelte. Flexhub kende ik al via via en de klik was er direct bij het eerste gesprek. Bij hen voelde ik dat ze dezelfde kernwaarden hebben als ik, namelijk: persoonlijk, betrokken en betrouwbaar. En tot op de dag van vandaag ben ik heel blij met de samenwerking. Ze denken met me mee en hebben veel kennis van de markt en de flexbranche. Bovendien is het gewoon een hele leuke club mensen, van laag tot hoog in de organisatie.”

Deel artikel
Ook interessant: