Image

Een dag in het leven van onze HR Adviseur Wendy

25/01/2021
Flexhub

Wendy is één van onze HR adviseurs en werkt vanaf april 2020 bij ons. Binnen haar functie pakt ze vooral het juridische werk op. Voordat Wendy bij Flexhub aan de slag ging, heeft ze veel ervaring opgedaan in andere functies. Zo is ze na haar afstuderen begonnen bij Randstad, waar ze vier jaar in verschillende functies heeft gewerkt. Toen haar tweede baan als relatiebeheerder bij een backoffice partij in Breda afliep, werd ze via via voorgesteld bij Flexhub. En daar werkt ze nu met veel plezier.

Een passende rol

“Flexhub heeft voor mij een functie gecreëerd die mij op het lijf is geschreven. Ik vorm samen met Amber, Fleur en Patricia het P&O-team. Fleur en Amber houden zich bezig met de verzuimwerkzaamheden. Patricia (lees hier haar verhaal) en ik pakken de HR-zaken op, waarbij ik dan vooral het juridische deel van de werkzaamheden op me neem.”

Juridisch advies

“Wat ik dan doe? Ik geef pro-actief juridisch advies. Aan de ene kant is dat intern binnen Flexhub. Als ik merk dat iemand veel vragen heeft over een bepaald onderwerp, dan ga ik dat uitzoeken. Ik duik dan helemaal in dat onderwerp en deel mijn bevindingen vervolgens. Dat advies geef ik niet alleen aan collega’s, maar ook aan klanten. Van hen krijg ik regelmatig brieven of vragen toegestuurd, die ik dan beantwoord. Naast die adviesrol houd ik mij ook bezig met het opstellen en beheren van contracten. Allerlei werkzaamheden die met wet- en regelgeving te maken hebben, pak ik op!”

Mijn dag als HR-adviseur

“Wat ik zo leuk vind aan het werken bij Flexhub is dat geen enkele dag hetzelfde is. Mijn werkzaamheden zijn echt heel divers. Het enige constante is dat we werken vanuit een jaarplanning. Daarin staat globaal hoe een jaar eruit ziet. Zo houden we ons tegen de zomer altijd bezig met de stijging van het wettelijk minimumloon en hebben we aan het einde van het jaar onze eindejaarswerkzaamheden. Maar voor een groot deel doe ik dus wat er op dat moment op mijn pad komt. Daarvan is ook heel veel ad hoc. Ik hou wel van die afwisseling, want dat maakt dat het nooit saai is.”

Liefde voor reuring

“Iedereen die in de uitzendbranche werkt, weet dat de branche nooit stil staat en constant veranderd. Ik hou wel van die reuring. Om bij te blijven, probeer ik ook zoveel mogelijk in de gaten te houden wat er allemaal gebeurt in de uitzendwereld. Je wilt niet achter de feiten aan moeten lopen. Helemaal niet als het aankomt op wet- en regelgeving. We hebben goede contacten met advocatenkantoren die ons pro-actief meenemen in alle ontwikkelingen. Daarnaast lees ik me ook veel online in om op de hoogte te blijven.”

Vrijheid

“Ik heb heel veel vrijheid bij Flexhub. Binnen de kaders die er zijn, krijg ik alle ruimte om mijn functie en werkzaamheden zelf in te delen. Ze zijn hier op de hoogte van mijn doelen en proberen daar echt in mee te denken. Kennis wordt gezien als een investering in plaats van een kostenpost. Doordat we groeien is daar ook steeds meer ruimte voor.”

Positiviteit

“Het is heel fijn om te merken dat we het werk hier met elkaar doen. We proberen er altijd met z’n allen alles aan te doen om geen ‘nee’ te hoeven zeggen. Met elkaar creatief denken op een positieve manier. Dat maakt en houdt het werk uitdagend en leuk.”

Deel artikel

Andere mensen keken ook naar

Deel artikel

Probleemloze migratie met onze overstap-service.
Meer weten?