19/10/2020

Overstappen naar andere backoffice dienstverlener

Ben je niet meer zo tevreden over de huidige partij waaraan je je backoffice uitbesteedt? Dan is het tijd om naar een andere backoffice partij op zoek te gaan. Maar we kunnen ons voorstellen dat je hier tegenop ziet. Want hoe weet je nu of een andere partij het beter kan? Waar moet je op letten? En hoe regel je die overstap naar een andere backoffice dienstverlener zonder probleem?

We geven in deze blog graag antwoord op deze vragen.

Waarom zou je overstappen?

Er zijn diverse redenen te noemen. Het eerste waar je wellicht aan denkt is het backoffice tarief dat je huidige backoffice partij vraagt. Wellicht heb je op internet veel lagere kostprijzen voorbij zien komen. Hoewel het backoffice tarief zeker belangrijk is, denken wij echter dat het vooral belangrijk is om een partner te hebben waarmee je goed kan samenwerken. Die snapt wat jij wil. Die je vrijheid geeft om zelf te ondernemen. Die problemen voor je oplost zonder dat je erom hoeft te vragen. Die snel en flexibel is. En die bovenal alle kennis in huis heeft om jou volledig te ontzorgen.

Hoe weet je of je de goede backoffice partij kiest?

Ons advies is om allereerst bij jezelf te rade te gaan naar wat jij precies zoekt in een partij waar jij de backoffice van je uitzend- of detacheringsbureau aan wilt uitbesteden. Welke specifieke dienstverlening is voor jou van belang?

  • Wil je zelf juridisch werkgever blijven (of worden) of wil je dat Flexhub alle risico’s draagt?
  • Wil je bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben om te kiezen voor Eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet?
  • Wil je zelf beslissen hoeveel debiteurenrisico je wilt lopen?
  • Heb je behoefte aan speciale subsidiemogelijkheden?
  • Et cetera…

Deze informatie is meestal wel op de website van de aanbieder te vinden. Zo kun je al een eerste schifting maken.

Wat zeggen klanten?

Vervolgens raden we je aan om persoonlijk contact te zoeken met de organisaties die door je eerste selectiecriteria zijn gekomen. Online kan iedereen natuurlijk een zo mooi mogelijk verhaal vertellen. Maar in een persoonlijk gesprek is vaak veel makkelijker te achterhalen of de backoffice partij bij jou past. Daarnaast adviseren we je om te kijken of er reviews of klantverhalen zijn van huidige klanten (lees de verhalen van een aantal Flexhub klanten hier). Wellicht is er zelfs de mogelijkheid om te spreken met één van de huidige klanten van de partij waaraan je je backoffice wilt uitbesteden. Die kan je als geen ander vertellen wat de sterke en eventueel zwakke punten van de backoffice dienstverlener zijn.

Lejona Bronk Sales Manager Flexhub

Neem direct contact op met Lejona om een kennismakingsafspraak te plannen.

Makkelijk overstappen naar andere backoffice dienstverlener

Als je een goede andere partij hebt gevonden om je backoffice aan uit te besteden, is het tijd voor de officiële overstap. We kunnen ons voorstellen dat je hier tegenop ziet. Je wilt ondertussen natuurlijk gewoon door kunnen gaan met je werk en er zorg voor dragen dat alle uitzendkrachten juist en tijdig betaald worden. Bij Flexhub zijn we ons bewust van het belang van een goede en snelle overstap. Daarom zorgen onze specialisten ervoor dat je opdrachtgevers en uitzendkrachten niets merken van de overstap. Je medewerkers krijgen daarnaast een uitgebreide training, zodat ze snel overweg kunnen met ons mooie softwarepakket.

Waarom Flexhub?

Omdat wij staan voor samen ondernemen. Jouw succes is ons succes. We bieden je veel vrijheid. In veel gevallen kan je zelf kiezen welke verantwoordelijkheden en risico’s je zelf wil en kan dragen, en of je zelf juridisch werkgever blijft (of wordt) of dat Flexhub dat voor haar rekening neemt. (Klik hier voor een overzicht van onze backoffice dienstverlening.)

Daarom Flexhub

  • Uitgebreide dienstverlening
  • Jarenlange backoffice ervaring
  • Grote kennis op juridisch, financieel en HR-gebied
  • Toegang tot ons uitgebreide netwerk in de flexbranche

Verder lezen?

Deel artikel