15/11/2023

De voordelen van de subsidieregeling praktijkleren MBO-BBL via RVO

Als intermediair wil je altijd op de hoogte zijn van subsidies die jou als werkgever voordelen biedt. De Subsidieregeling Praktijkleren van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) is zo’n subsidie die je niet graag misloopt. Als uitzendbureau kom je in aanmerking voor de subsidieregeling als je een deelnemer van een MBO-BBL opleiding praktijkbegeleiding biedt.

Dit artikel is gecontroleerd door Karin Breedveld, expert op het gebied van subsidies.

Waarom de Subsidieregeling Praktijkleren?

De Subsidieregeling Praktijkleren is er om organisaties te ondersteunen die deelnemers van MBO-BBL opleidingen praktijkbegeleiding bieden. Maar wat maakt deze regeling zo interessant?

Het goede nieuws is dat je aanzienlijke financiële steun kunt ontvangen. Het subsidiebedrag bedraagt € 2700,- per jaar. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal weken waarin de deelnemer daadwerkelijk begeleiding heeft ontvangen in het studiejaar.

Voorwaarden subsidieregeling Praktijkleren

  1. De opleiding moet gericht zijn op het behalen van een volledig diploma en moet zijn opgenomen in het Centraal register beroepsopleidingen (Crebo).
  2. Er moet minimaal 610 klokuren per studiejaar worden besteed aan het buitenschoolse praktijkgedeelte van het leerbedrijf. Als de begeleidingsperiode korter of langer is, wordt het minimale aantal klokuren naar rato aangepast.
  3. Er moet een praktijklerenovereenkomst zijn opgesteld door de onderwijsinstelling. Deze moet ondertekend zijn door het erkende leerbedrijf, het bevoegd gezag van de onderwijsinstelling en de deelnemer of zijn/haar wettelijk vertegenwoordiger. De deelnemer kan bij de onderwijsinstelling vragen om een praktijklerenovereenkomst.

Proces aanvragen subsidie

Voorheen was het mogelijk om deze subsidie door te rekenen in uurtarief. Dat is sinds 2023 niet meer mogelijk. De subsidie wordt nu rechtstreeks overgemaakt door RVO naar het leerbedrijf.

Wees er snel bij, want als het budget voor het jaar is uitgeput, kan de uiteindelijke subsidie lager uitvallen. Je krijgt hier officieel bericht van.

Aanvraagtijdvak

De subsidie kan per schooljaar vanaf de maand juni voor het afgelopen schooljaar aangevraagd worden. Zorg ervoor dat je op tijd je aanvraag indient om te profiteren van deze regeling.

Aanvragen via Flexhub

Bied jij een leerwerkplaats aan een BBL-leerling en ben je klant bij ons? Dan regelen wij jouw subsidieaanvraag. Stuur ons een e-mail en wij regelen de rest! Ons team van experts staan klaar om jou te helpen. Jouw backoffice in goede handen, dat is pas flex.

Lees ook onze andere artikelen over subsidies

Ben je benieuwd naar welke subsidies er nog meer beschikbaar zijn voor uitzendkrachten? Lees dan deze artikelen:

Deel artikel
Auteur
Rosalynn Bommeljé
Rosalynn is als communicatiespecialist de juiste persoon om ingewikkelde informatie te vertalen in jip-en-janneke taal. Binnen Flexhub houdt ze zich met name bezig met klantcommunicatie en interne communicatie, waardoor ze altijd precies weet wat er speelt. Haar vaardigheden gaan echter verder dan dat. Met haar levendige persoonlijkheid en creatieve geest weet ze ook pakkende content te creëren voor onze social media kanalen, waarmee ze een breed publiek weet te bereiken. Daarnaast staat Rosalynn altijd klaar om collega's te ondersteunen bij presentaties en andere middelen. Bekijk voor meer informatie het LinkedIn profiel van Rosalynn.

LinkedIn-icon

Auteur

Expert
Karin Breedveld
Karin gaat als backoffice specialist bij Flexhub graag de diepte in. Daarom weet ze inmiddels alles over cao’s, uitzenden naar België en de inlenersbeloning. Haar kennis reikt echter verder dan dat. Met haar scherpe oog voor detail en analytisch vermogen zorgt ze ervoor dat alle administratieve processen vlekkeloos verlopen. Of het nu gaat om salarisadministratie, contractbeheer of het opstellen van rapportages, Karin draait haar hand er niet voor om. Daarnaast is ze altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving, zodat we continue voldoen aan alle arbeidsrechtelijke vereisten. Zo worden onze klanten op de best mogelijke manier ondersteund.

LinkedIn-icon

Expert