14/11/2022

Einde overgangsregeling nieuw fasenstyeem

Per 3 januari 2023 loopt de overgangsregeling naar het nieuwe fasensysteem voor bestaande uitzendkrachten ten einde.

Wat betekent het einde van de overgangsregeling?

Alle flexkrachten die nu in de overgangsregeling zitten (dat zijn de flexkrachten die gestart zijn vóór 2 januari 2022) vallen voor de fasetelling vanaf 3 januari 2023 direct onder de nieuwe regeling. Dat betekent dat iemand die nu in fase B op 3 jaar en 2 maanden zit, in plaats van een contract voor bepaalde tijd, meteen een contract voor onbepaalde tijd (fase C ) moet krijgen. Voor een flexkracht in fase A na week 52 geldt dat deze straks meteen in fase B zit.

Voorbeeld

De impact op de fases van je flexkrachten leggen we uit aan de hand van onderstaand voorbeeld:

Vraag: Marie is op 30 november 2021 gestart als uitzendkracht. Ze bereikt op 7 december 2022 de 52 gewerkte weken. Wanneer stroomt ze in fase B in?

Antwoord: Op 2 januari 2023. Marie is namelijk gestart voor 3 januari 2022 waardoor zij binnen de overgangsregeling valt. Hierdoor kan zij tot het einde van de overgangsregeling (2 januari 2023) binnen fase A blijven.

De wijzigingen in het kort:

  1. Fase A was 78 weken, is nu 52 weken
  2. Fase B was 6 contracten in 4 jaar, is nu 6 contracten in 3 jaar
  3. Vanaf 2 januari 2023 gaan ook de weken waarin de uitzendkracht doorbetaalde vakantie opneemt meetellen als gewerkte weken.

Wat betekent dit voor de uitzendkrachten van onze klanten?

Voor onze klanten hebben we een inzichtelijk stroomschema gemaakt. Daarnaast worden vanuit onze uitzendsoftware wekelijks alerts gestuurd welke uitzendkrachten recht hebben op een fase B en C overeenkomst. Heb je nog vragen hierover? Neem gerust contact op met je relatiebeheerder.  

Deel artikel