13/05/2024

Procesmanager Applicaties bij Flexhub

Procesmanager applicaties: waarom en wat houdt het in? Wij gingen in gesprek met Amy Langen, jr. procesmanager applicaties bij Flexhub. In dit artikel lees je wat Amy bij Flexhub doet en hoe ze bijdraagt aan de groei en dienstverlening van Flexhub.

Wij zijn dé HUB die alles verbindt

Amy is jr. procesmanager applicaties bij Flexhub, maar wat doet ze eigenlijk? Als procesmanager applicaties waakt Amy over de processen binnen Flexhub. Ze zorgt dat deze processen worden geborgd en efficiënt ingericht zijn en blijven. Hiervoor is zij veel in gesprek met haar collega’s van de vloer, ondersteunende afdelingen zoals IT en overlegt ze regelmatig met het management. Een belangrijk onderdeel van haar functie is door analyseren en begrijpen inzicht en advies geven. Zo is ze altijd op zoek naar bottlenecks binnen de organisatie, doet ze verbetervoorstellen en coördineert ze projecten. Constant is Amy bezig met de vraag wat we als Flexhub belangrijk vinden. Hoe kunnen zaken doelgericht aangepakt worden? Hoe richten we de werkvloer zo efficiënt mogelijk in zodat zowel klanten en collega’s daarvan kunnen profiteren? Effectiever werken betekent namelijk ook dat er meer tijd vrij komt voor onze klanten en hun vraagstukken. Zo kunnen we een nóg betere dienstverlening bieden en ons bezighouden met waar we echt sterk in zijn. 

Een stukje IT

Iets waar Amy de afgelopen tijd mee bezig is geweest is het softwarelandschap van Flexhub in kaart brengen. ‘We hebben nu inzicht in alle systemen en tools waarmee iedereen werkt, en we houden deze ook up-to-date.’ Momenteel is ze bezig met het herzien van het softwarebeleid. Het inzicht gecombineerd met het beleid moet ervoor zorgen dat er weloverwogen beslissingen gemaakt worden over softwarebeheer, modernisering, integratie en optimalisatie. Relevant omdat steeds meer van onze processen in software verweven zitten. 

Bijdrage Team Marketing

Met haar achtergrond in marketing en communicatie draagt ze met haar technische expertise ook bij aan de marketingafdeling. Zo heeft ze bijvoorbeeld meegeholpen met het bouwen van de nieuwe werken-bij website. Ook regelt ze metingtools in zoals Google Analytics en Google Tag Manager. Zo maakt ze het werk van haar collega’s van Team MarCom makkelijker. 

Automatisering

Ook heeft Amy zich mogen verdiepen in het Power Platform van Microsoft. Één van de tools in dit Power Platform is Power Automate. Hiermee kun je automatiseringen maken die repeterende menselijke handelingen vervangen door een robot. ‘Fijn om kennis te hebben van deze tools om te snappen wat er in grote lijnen gebeurt.’ Het bouwen zelf laat ze aan haar collega Neline over. Amy houdt zich meer bezig met het managen van deze projecten. Zo vormen zij een goed team. Samen en met hulp van hun partners op dit gebied hebben zij al een aantal mooie geautomatiseerde flows voor zowel collega’s als klanten mogen realiseren. 

Projectmanagement

Projectmanagement valt ook in het dagelijks takenpakket van onze procesmanager applicaties. In een groeiend bedrijf is goed projectmanagement van belang. ‘Met groei loop je het risico dat dingen spaaklopen omdat het overzicht sneller verdwijnt. Binnen Flexhub hebben we daarom onlangs een projectverzoek formulier ontwikkelt. Deze is er voor alle collega’s met een mooi initiatief om onze dienstverlening nóg beter te maken, die ergens tegenaan lopen of iets signaleren dat efficiënter kan. De verzoeken worden wekelijks in behandeling genomen. Het streven is dat alle projecten inzichtelijk zijn in één systeem, zodat bekend is waaraan gewerkt wordt, wie er betrokken zijn en wat de status is. Zo willen we voorkomen dat er bijvoorbeeld dingen blijven liggen of er dubbel werk gedaan wordt. 

Kansen

De grootste uitdaging en ook het leukste aan haar functie vindt Amy dat alles openligt. ‘Ik kan de functie echt naar mijn eigen hand zetten, wat veel eigen initiatief vraagt maar tegelijkertijd ook veel vrijheid geeft.’ Amy geeft aan dat je in haar functie echt onderzoekend en nieuwsgierig moet zijn. Ook is ze samen met een collega aan het oriënteren op de PRINCE2 opleiding voor projectmanagement. Aan zelfontwikkeling ontbreekt het Amy niet. Ze blijft zichzelf ontwikkelen en verbaast zich er zelfs over hoeveel ze heeft geleerd sinds ze bij Flexhub is gaan werken. ‘De vrijheid en het vertrouwen die ik bij Flexhub krijg, geeft mij de motivatie om het beste uit mezelf te halen, en als dat beloond wordt is het dubbel winst.’  

Ook het beste uit jezelf halen? Wellicht hebben wij plek voor jou! Bekijk onze openstaande vacatures.

Deel artikel