29/06/2022

Recruitment is soms net als Rummikub…

In de veranderende wereld van de arbeidsmarkt valt er altijd wat te beleven! Omdat je met mensen werkt, krijgt alles zo zijn eigen wending… Ook wij hebben soms hele bijzondere verhalen als het gaat om hoe onze collega’s bij ons terecht komen. In het kader van de maand van Recruitment, met name in een extreem krappe arbeidsmarkt, deelt onze collega Mikaela Peters – Relatiebeheerder & Marketing Medewerker graag haar verhaal.

De sollicitatie

‘Na mijn opleiding Media- en Entertainment Management ben ik op mijn gemak gaan solliciteren. Door mijn brede opleiding had ik veel keus, maar hierdoor werd het ook lastiger. Ik beschikte namelijk niet over de specialisatie waar veel bedrijven op dat moment naar op zoek waren. Daarnaast kwam ik net van school en had ik nog weinig ervaring (wat me vrij logisch lijkt als je op je 21ste klaar bent 😉). Ik solliciteerde bij het uitzendbureau ‘Banen in het groen’ als Online Marketeer. Ik had een sollicitatiegesprek met Friso (eigenaar) en de huidige marketeer. Een superleuk gesprek met veel enthousiasme van beide kanten. Al snel belde Friso terug met de volgende boodschap: helaas had ik te weinig ervaring om alleen aan de slag te gaan als online marketeer. De huidige marketeer ging namelijk al snel starten aan haar nieuwe uitdaging en zal weinig tijd hebben om mij in te werken. Aangezien zij de enige marketeer bij Banen in het groen was, kon er onvoldoende begeleiding gegeven worden aan iemand die net van school komt en dat wel nodig heeft. Balen dacht ik in eerste instantie! Maar…

De match

Banen in het groen is een uitzendbureau. En wat uitzendbureaus doen is matches maken. Friso zag het al snel voor zich en vroeg of ik eventueel nog openstond voor een andere uitdaging. Tuurlijk! Ik hoefde er zelfs weinig voor te doen. Hij stuurde mijn cv door naar een bedrijf waarmee ze samenwerkte. Een jong bedrijf met dezelfde bedrijfscultuur als Banen in het groen. Ze deden iets van de administratie, de backoffice ofzo? Maar wat dat precies inhield wist ik op dat moment nog niet echt.

De uitdaging

Ik werd uitgenodigd bij Flexhub voor een gesprek. Natuurlijk had ik de website zorgvuldig bekeken, maar het was alsnog niet helemaal duidelijk wat ik daar precies ging doen. Ik had mijn eerste gesprek met Ineke die toentertijd werkzaam was als Recruiter voor Flexhub. Ze vertelde wat Flexhub allemaal deed en wat de functie precies inhield. Als bijbaantje naast mijn studie heb ik altijd in de horeca gewerkt. Zelf had ik het nog niet zo bekeken, maar zij zag dit als een groot pluspunt. Ik was niet bang om hard te werken en ik had ervaring met klantencontact. Daarnaast had ik mijn HBO diploma op zak, dus had ik ook de brains. Ik raakte enthousiast en al snel volgde een tweede gesprek met Jaco Slagboom, Directeur Eigenaar van Flexhub. Ook Denise Sterk(Teamleider Operatie) en Jonathan de Hek (Manager Operatie) vlogen halverwege het gesprek in en stelde nog wat aanvullende vragen om kennis met mij te maken. Een paar dagen later tekende ik mijn contract en voor ik het wist ging ik aan de slag met mijn nieuwe uitdaging!

Het resultaat

Inmiddels ben ik al zo’n 2,5 jaar met heel veel plezier werkzaam bij Flexhub en ook doorgegroeid tot Relatiebeheerder. Daarnaast doe ik sinds kort ook verschillende marketingwerkzaamheden wat dan weer aansluit met mijn opleiding! Is het toch nog goed gekomen 😉

Samengevat

Een jonge, ambitieuze dame van 21 jaar met een verse HBO diploma in Media- en entertainment management en voornamelijk ervaring in de Horeca op zak, solliciteert op een functie van Marketing Medewerker bij Uitzendbureau A. Gaat vervolgens op gesprek bij een externe partner van Uitzendbureau A voor een functie als Backoffice Medewerker en eindigt in een combinatierol van Relatiebeheerder en Marketing Medewerker waarin zij indirect service verleent aan o.a. Uitzendbureau A!

Zo zie je maar weer, als je verder kijkt dan naar een stukje ervaring en opleiding maar ook kijkt naar de persoon, de kwaliteiten en capaciteiten en denkt als bekwaam arbeidsbemiddelaar verder dan de vacature… dan komen er zomaar hele mooie dingen tot stand!

Mikaela-Peters-Junior-Backoffice-Consultant-Flexhub-n

Recruitment is soms net Rummikub: Je hebt de juiste steentjes op je bord, maar je moet het veld soms even opnieuw schikken en aanpassen om ze kwijt te kunnen op tafel!

Meer lezen over dit onderwerp?

Vind je dit onderwerp interessant? Lees dan ook het artikel ChatGPT inzetten als recruiter, 7 tips voor recruitmentmarketing in een krappe arbeidsmarkt of 5 recruitmenttrends en -ontwikkelingen.

Deel artikel