20/09/2019

NLIST

“We hebben onze pijlen gericht op technisch talent uit het buitenland.”

Ons verhaal, Dennis Kuiper en Anne-Jan Geertsma van NLIST.

Detacheringsbureau NLIST timmert volop aan de weg. Sinds de start zijn oprichters Dennis Kuiper en Anne-Jan Geertsma dagelijks op zoek naar technische talenten die hun opdrachtgevers verder kunnen helpen. En omdat de vijver aan techneuten in Nederland langzaam leeg raakt, richten ze hun pijlen voornamelijk op hoogopgeleid technisch talent uit het buitenland (met name EU). En met succes!

Groot internationaal netwerk

NLIST is eind 2018 opgericht door Dennis en Anne-Jan. Zowel Dennis als Anne-Jan heeft een technische achtergrond. Daarnaast heeft Dennis jarenlange ervaring in de personeelsbemiddeling. Omdat ze zich met name richten op techneuten uit het buitenland, werken ze samen met een ondernemer met een enorm internationaal netwerk. En daar ligt hun kracht. Dennis: “Het vinden van goede techneuten en engineers in Nederland wordt steeds moeilijker. Over de grens zijn echter nog veel hoogopgeleide, ervaren techneuten en engineers te vinden die we via dat grote internationale netwerk kunnen bereiken. Zo hebben we alle kennis en vaardigheden in huis om goede matches te maken tussen Nederlandse opdrachtgevers en buitenlandse technische talenten.”

Aan kandidaten geen gebrek

“Waar veel uitzend- en detacheringsbureau vooral moeite hebben met het vinden van geschikte technische kandidaten, is dat voor ons geen probleem. Onze uitdaging is het vinden van bedrijven waar het geen belemmering is als medewerkers nog geen Nederlands spreken, maar in het Engels communiceren. We doen er alles aan om de techneuten die we detacheren zo snel mogelijk de Nederlandse taal bij te brengen. Dat willen zij ook, want ze komen naar Nederland om zich hier permanent te vestigen.”

Altijd een passende plek

“Als we een geschikte kandidaat vinden, wachten we niet totdat we een geschikte opdrachtgever hebben gevonden. Het enorme tekort op de arbeidsmarkt aan goede techneuten zorgt ervoor dat we altijd wel een passende plek kunnen vinden. We regelen het vervoer naar Nederland en zorgen voor goede huisvesting. We beschikken over volledig ingerichte appartementen waar ze kunnen gaan wonen, voorzien van eigen keuken en badkamer. Ook faciliteren we het hele relocatieproces, zoals het regelen van een BSN-nummer, zorgverzekering, Nederlandse bankrekening en een school voor eventuele kinderen. Een opdrachtgever hoeft zich hier dus niet druk om te maken.”

Warm welkom

NLIST vindt het belangrijk dat kandidaten uit het buitenland zich hier welkom voelen. Dennis: “We staan dag en nacht voor ze klaar. Ik heb zelf een tijd in het buitenland gewoond en weet nog goed hoe belangrijk het is om goed ontvangen en geholpen te worden. We willen dat ze zich hier thuis voelen.” Anne-Jan: “Dat geeft ook extra voldoening. Zo liep ik een tijdje geleden met een werknemer naar een telefoonwinkel om een simkaart voor hem te halen. Op de terugweg gaf hij aan dat, hoewel we zijn werkgever zijn, hij ons zag als zijn vrienden. Dat is natuurlijk altijd leuk om terug te horen. En daarnaast: als zij zich thuisvoelen, is de kans van slagen veel groter.”

Vanaf de start bij Flexhub

NLIST werkt vanaf de start samen Flexhub. “Toen we bezig waren met de plannen om NLIST op te richten, zijn we direct op zoek gegaan naar een goede backoffice dienstverlener. Zo kunnen wij ons focussen op waar wij goed in zijn en hoeven we ons niet te bekommeren om alle administratieve zaken die erbij komen kijken. Bij Flexhub hadden we direct een goed gevoel en dat gevoel bleek juist te zijn. De samenwerking verloopt goed. We kunnen ze overal voor bellen en ze weten wat ze doen. Dus we zijn hartstikke tevreden!”

Meer weten over NLIST?

Ben je op zoek naar hoogopgeleide technische talenten (zoals mechanical, electrical en software automation engineers)? Klop dan gerust bij NLIST aan. Momenteel richten ze zich voornamelijk op het noordoosten van Nederland. In die regio hebben ze namelijk altijd huisvesting beschikbaar. “Maar,” geeft Dennis aan, “in andere delen van het land is dit ook te realiseren. Dus bel gerust!”

Deel artikel
Ook interessant: