01/05/2019

Fiksen

“Onze werkwijze is erop gericht talent te doorgronden.”

Ons verhaal, Jantien en Dimitri van Fiksen.

Fiksen is een jong en dynamisch bedrijf actief in de arbeidsbemiddeling en biedt diensten op het gebied van uitzenden, detacheren, werving & selectie en zzp-bemiddeling. Fiksen is in 2015 opgericht door Jantien en Dimitri. “Onze werkwijze is erop gericht talent te doorgronden. We zijn van mening dat je moet doen waar je goed in bent, wat je leuk vindt. Mensen zijn dan gemotiveerd om naar hun werk te gaan en presteren beter.”

International recruitment

“We werken onder andere met buitenlandse vakkrachten. Een groot deel van de Nederlandse jongeren wil namelijk graag een kantoorbaan, waardoor er onder andere tekorten ontstaan aan lassers, loodgieters en stukadoors. Gelukkig zijn de grenzen van Europa de laatste jaren opengegaan en hebben wij de mogelijkheid gekregen buitenlandse vakkrachten aan te trekken. De grote voordelen van het werken met buitenlands personeel zijn dat zij vaak een goede vakopleiding hebben genoten, dat ze over het algemeen goed gemotiveerd zijn, geen moeite hebben met overwerk en minder vaak ziek zijn. Daarnaast biedt het werken met buitenlandse medewerkers een enorme uitkomst bij het snel samenstellen van grote teams van vakkrachten voor bijvoorbeeld projecten in de scheepsbouw.”

Groot internationaal netwerk

“We werken al jaren met buitenlandse vakkrachten en hebben een groot netwerk opgebouwd. Wij weten waar we de juiste mensen kunnen vinden. En we kennen de problemen waar je soms tegenaan loopt wanneer je werkt met andere nationaliteiten. Omdat we alles goed geregeld willen hebben, werken we samen met Flexhub. Zij kennen de regels en weten welke regelingen er zijn. We vertrouwen op hun kennis en kunde, zodat wij daar niet naar om hoeven te kijken.”

Meer weten?

Wil je meer weten over Fiksen? Bezoek de website.

Deel artikel
Ook interessant: