20/08/2018

DTL Connect

“Ik richt me niet op het snelle uitzenden, maar wil mensen bij elkaar brengen en verbinden.”

Mijn verhaal, Frank Baggerman van DTL Connect.

DTL Connect is verhuisd naar Maasdijk vanuit Berkel en Rodenrijs, om fysiek in het Westland aanwezig te zijn. “Het is toch een regio waar ‘ons kent ons’ erg belangrijk is. Daarom moet je in de regio zitten wil je hier succesvol zijn.” Maar het Westland is niet de enige regio waar hij zich op op richt: “Ik zeg weleens gekscherend dat ik me op alles boven Parijs richt.”

In zijn werkwijze staat mensen verbinden centraal. “Dat is echt mijn ding. Ik richt me niet op het snelle uitzenden, maar wil mensen bij elkaar brengen en verbinden.”

Frank Baggerman begon zijn loopbaan in de metaalsector. Hij hoorde echter overal waar hij kwam dat ze op zoek waren naar mensen. Dat bracht hem op het idee om in de uitzendbranche aan de slag te gaan. Na een jaar ervaring opgedaan te hebben bij een bestaand uitzendbureau, begon hij eind jaren 80 voor zichzelf. En uiteindelijk richtte hij 2 jaar geleden DTL Connect op.

Samenwerking met gemeente en UWV

Koude acquisitie en vacaturesites doorspitten op zoek naar geschikte cv’s, vindt hij een hell of a job. Zijn kracht zit in MVO. “Ik heb samenwerkingsovereenkomsten met gemeenten en het UWV. Zo zit ik er kort op als iemand daar aangeeft op zoek te zijn naar een baan. Ik probeer een persoon te leren kennen, neem een assessment af om de vaardigheden en competenties van die persoon te achterhalen en zoek daar een werkgever bij. Ook heb ik een samenwerkingsverband met opleiders en laat kandidaten die niet de juiste opleiding hebben, een gecomprimeerde praktische opleiding doen, zodat zij binnen een maand facturabel kunnen zijn voor het uitzendbureau.

Dit is een hele andere manier van aanpak, dan de meeste uitzendbureaus hanteren. Ik richt me dus op WW’ers, mensen in de bijstand, Wajongers, maar ook op statushouders. Vooral wat die laatste groep betreft, is mijn aanpak uniek. Samen met de gemeente bied ik hen een opleiding aan, die direct gecombineerd wordt met hun inburgeringscursus. Na het afronden van die opleiding en de inburgeringscursus, kunnen ze dan direct aan het werk.”

Bij elkaar aan tafel

Ook oudere vakkrachten helpt Frank graag aan een baan: “Op papier voldoen ze misschien niet aan de specifieke eisen van de werkgever, maar als ik ze bij elkaar aan tafel kan krijgen, dan blijkt opeens dat kennis en vaardigheden veel belangrijker zijn dan leeftijd. Mijn mening is dat het doodzonde is als je kennis (van met name oudere kandidaten) laat lopen.”

Netwerken

“Hiernaast houd ik me natuurlijk ook bezig met het ‘gewone’ uitzenden, vooral in de transport & logistiek, techniek en bouw. Maar ook hierin is het hebben van contacten en een netwerk erg belangrijk. Zakelijk werk je natuurlijk aan je netwerk, maar ik leer ook juist interessante opdrachtgevers kennen door activiteiten buiten mijn werk om. Zo ben ik als musicus actief als kerkorganist, speel in een combootje en doe regelmatig de muzikale begeleiding van uitvaarten. Diverse van mijn opdrachtgevers heb ik via één van deze activiteiten leren kennen. Het werkt ook de andere kant op. Een tijd geleden heb ik meegewerkt aan een benefietconcert voor statushouders. Voor diezelfde statushouders, ben ik nu aan het werk.”

Samenwerken met Flexhub

Ik werk vanaf de start samen met Flexhub, een solide organisatie, die meedenkt met flexbedrijven, ook met startende ondernemers. Hun backoffice is goed georganiseerd, zodat ik er weinig omkijken meer naar heb. Wat mij betreft steken ze met kop en schouders boven andere partijen uit. We passen gewoon bij elkaar: ook Flexhub vindt normen en waarden belangrijk en je weet altijd waar je aan toe bent. En ook niet geheel onbelangrijk: de medewerkers van Flexhub zijn erg plezierig in de omgang en toegewijd aan hun werk.”

Stap voor stap groeien

Op de vraag wat zijn toekomstvisie is, geeft Frank aan dat hij wil groeien, maar dat hij het heel belangrijk vindt dat dat stap voor stap gaat.

Meer weten over DTL Connect? Kijk op hun website.

Deel artikel
Ook interessant: