13/11/2015

AJW Technisch Uitzend­bureau

“Bij aanvragen voor technisch personeel heb ik aan een half woord genoeg.”

Mijn verhaal, Anton van der Griend van AJW Technisch Uitzendbureau.

Als iemand verstand heeft van metaal en techniek, dan is het Anton van der Griend van AJW Technisch Uitzendbureau. En dat is precies de reden waarom technische bedrijven graag met hem in zee gaan. Enkele jaren na oprichting is AJW Technisch Uitzendbureau dan ook het snelstgroeiende uitzendbureau waarmee Flexhub samenwerkt.

“Ik ben een lasser in hart en nieren”, vertelt Anton. “Na de middelbare school ging ik als leerling-lasser aan het werk, om vervolgens zelfstandig lasser en lasvoorman te worden. Ik ging verder als zzp’er en uiteindelijk kwam ik op het kantoor van een uitzendbureau terecht. Sinds 2012 heb ik mijn eigen uitzendbureau voor technisch personeel.”

Metaal en techniek

AJW Technisch Uitzendbureau richt zich hoofdzakelijk op de metaal- en techniekbranche. De meeste opdrachtgevers bevinden zich in de offshore; zij zoeken constructiemedewerkers voor de nieuwbouw van booreilanden. Daarnaast vult Anton vacatures in voor scheepsbouwers, raffinaderijen, constructiebedrijven, pijpleidingbedrijven en machinebouwers. Het gaat dan om onder andere lassers, pijpfitters, ijzerwerkers, flensmonteurs, voormannen, werkvoorbereiders en projectleiders. Anton: “In de meeste gevallen zenden we de medewerkers uit. Desgewenst verzorgen we ook werving en selectie, bijvoorbeeld voor het invullen van een specifieke vacature als een argonlasser. Verder bemiddelen we ook naar werk voor zzp’ers.”

Half woord

Het succes van AJW Technisch Uitzendbureau is grotendeels te danken aan de vakkennis en het netwerk van Anton: “Ik begeef me al jaren in de wereld van de metaal en techniek. Veel bedrijven kennen me nog van toen ik zelf lasser was en gunnen me de opdracht. Tegelijkertijd is het voor hen een groot voordeel dat ik vakinhoudelijke kennis heb. Bij aanvragen voor technisch personeel heb ik aan een half woord genoeg. Ik ben bekend met de vaktermen en weet precies wat voor iemand de opdrachtgever zoekt. Bovendien weet ik welke certificaten er nodig zijn en, op het gebied van veiligheid, welke stempels er in het groene boekje moeten staan.”

Totale ontzorging

Anton werkt vanaf het eerste begin samen met Flexhub, of beter gezegd: door de samenwerking met Flexhub kon Anton meteen beginnen met uitzenden. “Als startend uitzendbureau kon ik niet bij de bank terecht en ik miste de benodigde certificaten. Flexhub heeft alle certificeringen op orde en neemt de volledige verloning voor ons uit handen. Dat werkt perfect. Ik hoef niets voor te financieren en alles wordt geregeld: de medewerker krijgt zijn geld, de klant de factuur en ik het overzicht. En mocht een klant slecht betalen, dan belt Flexhub daar zelf achteraan. Die totale ontzorging is prettig. Zo kan ik me bezighouden met uitzenden en mijn relatie met de klant optimaal houden. Voor ons is Flexhub meer dan een leverancier. Zij denken op allerlei vlakken met ons mee en zijn voor ons dan ook een belangrijke partner waarmee wij graag verder groeien.”

Wil je graag in contact komen met Anton?

Neem dan contact met ons op zodat wij je kunnen koppelen aan Anton. Klik hier voor meer informatie over AJW Technisch Uitzendbureau.

Deel artikel
Ook interessant: