05/06/2018

Flex­Deployment

“Wij nemen uitgebreid de tijd om onze uitzendkrachten te leren kennen en hun kwaliteiten te testen.”

Mijn verhaal, Marcel de Joode van FlexDeployment.

In de weilanden van Herwijnen is een jong uitzendbureau gevestigd dat er ‘oude’ principes op nahoudt. Zeggen dat je iets kunt én het ook echt kunnen, blijkt een verschil te zijn. Wat FlexDeployment nastreeft is het plaatsen van mensen die bekwaam zijn in hun kunnen en een werkmentaliteit hebben die past bij het bedrijf. De kwaliteit van hun personeel borgen ze door middel van vakbekwaamheidstesten en de tijd die ze nemen om iemand te leren kennen.

“Als wij iemand aan jouw bedrijf voorstellen, dan kun je ervan uitgaan dat we uitgebreid de tijd hebben genomen om dat voorstel voor te bereiden. Iedere werknemer hebben we, indien mogelijk, getest op zijn kunnen en ook hebben we uitgebreid de tijd genomen om de persoon in kwestie te leren kennen. Als iemand ervaring heeft in de bouw, wil dat niet zeggen dat deze persoon daar ook wil blijven werken. Wellicht blijkt dat de kwaliteiten die gebruikt zijn voor het uitvoeren van de functie, ook ingezet kunnen worden in andere branches of functies. Vaak blijkt ons voorstel ook echt een match te zijn. Dat bewijst het feit dat we van opdrachtgevers nieuwe opdrachten krijgen”, zo vertelt Marcel de Joode, mede-eigenaar van FlexDeployment.

Focus op de regio

FlexDeployment verzorgt flexibel personeel in diverse branches. Van zorg tot metaal, van bouw tot administratie. Daarbij focussen ze zich vooral op de regio. De reden hiervoor is dat ze hebben gemerkt dat de werkmentaliteit die zij zoeken vooral te vinden is bij mensen met een oer-Hollandse poldermentaliteit; laten die mensen nou vooral te vinden zijn in, hoe toevallig, de polders. Los van iemands vakbekwaamheid, zijn karakter, normen en waarden ook heel belangrijk, zo benadrukt Mirjam Broekhoff, recruiter bij FlexDeployment.

Testen van potentiële werknemers

In april 2016 is FlexDeployment opgericht, ontstaan vanuit de behoefte aan gekwalificeerd en gespecialiseerd personeel voor Demko. “De eigenaar van Demko, Dirk-Jan Schriek, kon lastig aan vakbekwaam personeel komen voor zijn gespecialiseerde constructiebedrijf. Hij merkte dat het belangrijk is om de kwaliteiten van iemand te testen, zeker wanneer het gaat om een functie bij een gespecialiseerd bedrijf als Demko. Als iemand zegt dat hij kan lassen, wil dat nog niet zeggen dat hij het werk bij Demko kan uitvoeren. Door de potentiële werknemer te testen wisten we wat voor vlees we in de kuip hadden. Uit zo’n test kan ook blijken dat iemand meer kan dan hij vermeldt op zijn cv. Toen het succes van deze testen zo groot bleek, dat andere uitzendbureaus aan ons gingen vragen ook deze testen voor hen uit te voeren, hebben we samen FlexDeployment opgericht.”

Samenwerken met Flexhub

Sinds de start van FlexDeployment werken ze samen met Flexhub. “Door deze samenwerking beperken we de risico’s die horen bij het juridisch werkgeverschap. Daarnaast is hun kennis onmisbaar, zeker als je net als ons werkzaam bent in diverse branches met al die verschillende cao’s.”

Toekomst FlexDeployment

In de toekomst hoopt FlexDeployment steeds meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar een passende werkplek. Groot worden is geen doel, wel blijven ze zich graag ontwikkelen. Meer info over (werken bij) FlexDeployment is te vinden via hun website.

Deel artikel
Ook interessant: