30/11/2023

WenS Uitzendbureau

“Overstap en transitie naar zelf verlonen verliep soepel”

Ons verhaal, Youri Spek en Jennifer Wiegman van WenS Uitzendbureau

WenS Uitzendbureau is in 2017 opgericht door Youri en Jennifer. Na jarenlang voor een ander uitzendbureau gewerkt te hebben, namen ze in 2017 de stap om hun eigen uitzendbureau te starten in Maassluis. Recent is daar een tweede vestiging in Boxtel bij gekomen. Hun drijfveer is om het anders, beter en menselijker te doen.

Mensgerichte aanpak

“Inmiddels zijn we zo’n 7 jaar onderweg met WenS. Bij onze vorige werkgever lag de focus echt op het commerciële gedeelte, de harde cijfers, terwijl voor ons ook juist de sociale aanpak belangrijk is. We hebben namelijk te maken met een vergrijzende markt, waarin steeds meer tekorten ontstaan. De markt schreeuwt om een persoonlijke aanpak, die veel meer mensgericht is. Waarbij we echt kijken naar waar ambities en talenten liggen en waar aandacht is voor goede begeleiding en scholing.”

Nakomen wat je belooft

“Uiteraard zeggen alle uitzendbureaus dat ze het anders doen dan anderen. Ons onderscheidend vermogen is dat we veel dynamischer zijn dan andere uitzendbureaus. We gaan namelijk heel ver voor onze opdrachtgevers en medewerkers. Zo hebben we een haal- en brengservice voor medewerkers die zelf geen vervoer hebben. Ook hebben we als eigenaren regelmatig zelf voor opdrachtgevers gewerkt, als medewerkers niet op kwamen dagen. Samenwerken voor ons is niet alleen een mooi praatje, maar echt zorgen dat je levert wat je beloofd hebt. En met succes: we groeien elk jaar flink en hebben dus recent onze tweede vestiging geopend.”

Onze sectoren

“We zijn vooral actief in de logistiek, transport en recycling. Ook hebben we medewerkers die actief zijn in de groenvoorziening, schoonmaak en techniek. In de sectoren waar we actief zijn, groeit het aantal opdrachtgevers gestaag. Zij waarderen vooral onze eerlijkheid, goede communicatie en dat we doen wat we beloven. En dat we verstand hebben van wat we doen.”

Mond-tot-mondreclame

“Veel medewerkers komen via via bij ons terecht, omdat huidige medewerkers tevreden zijn en dat doorvertellen. Daaruit blijkt ook dat persoonlijke aandacht juist zorgt voor groei. We hebben dagelijks contact met medewerkers, vragen naar waar ze energie van krijgen, waar ze naartoe willen, zorgen voor scholing en dat we langdurig werk aan kunnen bieden. En uiteraard dat alles gewoon goed geregeld is: dat de verloning op tijd is en dat het klopt. Medewerkers waarderen dat en vertellen dat ook aan anderen, waardoor zij ons ook weer weten te vinden. Uiteraard leunen we hierin niet achterover en gaan we zelf ook op zoek naar geschikte mensen.”

Regionale uitbreiding

“We zijn actief in heel Zuid-Holland en ook steeds meer in Noord-Holland en Zeeland. Vanuit onze nieuwe vestiging in Boxtel richten we ons vooral op Noord-Brabant en Limburg. En zo blijven we verder uitbreiden. We hebben in ieder geval ambities genoeg. We willen opdrachtgevers ook gewoon laten zien hoe uitzenden beter kan dan dat ze nu wellicht gewend zijn.”

Mensen kansen geven

“We zijn met z’n tweeën begonnen en zijn inmiddels met negen mensen. Ook intern zijn we mensgericht en willen we mensen kansen geven. Zo hebben we één van onze collega’s een opleiding tot vestigingsmanager laten doen. En nu onze vestiging in Boxtel geopend is, is hij verantwoordelijk voor de vestiging in Maassluis, zodat wij hier samen in Boxtel alles kunnen regelen.”

Autonoom ondernemen met backoffice ondersteuning

“Toen we in 2017 startten, hebben we direct onze backoffice uitbesteed aan een backoffice dienstverlener. Dat liep heel goed, maar na een aantal jaar wilden we meer autonoom kunnen ondernemen. We wilden zelf juridisch werkgever zijn en verlonen op eigen loonlijst. Die optie bood onze vorige backoffice dienstverlener niet, dus zijn we op zoek gegaan naar een andere partij. En toen kwam Flexhub in beeld. We kwamen terecht bij een filmpje waarin de directeur van Flexhub, Jaco Slagboom, vertelt over wat Flexhub doet en hoe zij de zaken aanpakken. Met elke seconde die de video duurde, werden we enthousiaster en dus hebben we direct een afspraak gemaakt. En toen kwam alles in een stroomversnelling.”

Soepele overstap en transitie

“Hoewel we er enigszins tegenop zagen om over te stappen en de transitie te maken naar zelf verlonen, viel dat ons alles mee. Dat heeft deels te maken met hoe we zijn ‘opgevoed’ door onze vorige backoffice partij, maar zeker ook door de goede begeleiding vanuit Flexhub. Het is gewoon een vliegende start geweest: de implementatie verliep soepel en de eerste verloning ging zonder problemen. We hebben er geen seconde wakker van gelegen. En die positieve lijn heeft zich doorgezet, dus we zijn super blij dat we deze stap gezet hebben!”

Meer weten over WenS Uitzendbureau?

Bezoek wensuitzendbureau.nl

Benieuwd hoe onze backoffice dienstverlening op ‘eigen loonlijst’ eruit ziet?

Deel artikel