08/12/2022

E-learning voor ontwikkeling en groei van flexondernemingen

Eén van onze samenwerkingspartners is Shaer, dé specialist in e-learning voor flexondernemingen. Zij heeft als missie flexondernemers te helpen groeien. Door middel van kennisdeling via e-learnings en interim & consulting opdrachten willen zij organisaties in de flexbranche en hun medewerkers zich verder laten ontwikkelen. Eline Peek, operationeel manager bij Shaer, vertelt hier graag meer over in dit artikel.

Wat is Shaer en voor wie is het?

“Shaer is er voor organisaties in de flexbranche en hun medewerkers. Wij delen onze (jarenlange) flexbranche kennis en ervaring graag door middel van onze e-learnings met als doel ontwikkeling en groei. Of je net bent begonnen als intercedent of al jaren bij een uitzendorganisatie werkt, leren en ontwikkelen kan altijd en is leuk! Daarnaast doen we interim & consulting opdrachten bij organisaties in de flexbranche, zodat ook de organisatie zelf zich kan ontwikkelen. Soms is e-learning namelijk niet de oplossing voor de uitdaging van de organisatie en kunnen we toch helpen door onze kennis en ervaring te delen. We worden tijdelijk ingevlogen om precies die ene uitdaging aan te pakken waar niemand aan toekomt. Zo ga je toch vooruit en werk je aan de ontwikkeling en groei van je organisatie. Daarnaast blijven wij zo zelf ook extra betrokken bij de branche en dat is wat we willen. Zo leren we zelf ook elke keer weer en die kennis kunnen we weer delen en gebruiken om onze e-learnings beter te maken. Een soort ecosysteem en win-win dus. We werken voor én in de branche en hopen de branche elke dag weer een beetje beter te maken!”

Hoe is Shaer ontstaan en wat is jullie missie?

“Shaer is voortgekomen uit DDF People, de overkoepelende holding die ondernemers faciliteert in hun ondernemerschap. Zelf heb ik jaren bij verschillende uitzendorganisaties gewerkt en heb ik gezien hoe complex de flexbranche is geworden. Niet alleen de arbeidsmarkt is anders, ook wet- en regelgeving is anders en blijft constant in ontwikkeling. Het is dan ook best uitdagend om bij te blijven, laat staan wat er op je af komt als je nieuw bent in de branche. Dat wij vanuit Shaer dan mogen helpen en onze kennis en ervaring mogen delen, is heel waardevol. Want dat is onze missie: leren, (door)ontwikkelen en het delen van kennis en ervaring binnen de flexbranche, zodat flexorganisaties en hun medewerkers kunnen groeien.”

Hoe is de samenwerking met Flexhub ontstaan?

“Steeds vaker zien we dat uitzendorganisaties hun backoffice centraliseren of uitbesteden. Tijdens een interim opdracht bij een uitzendorganisatie werd dit vraagstuk door ons onderzocht. Doordat Flexhub dit kon bieden, is het contact met Flexhub ontstaan. De interim opdracht werd afgerond en het contact met Flexhub is daarna gebleven.”

Hoe heb je de samenwerking tot nu ervaren?

”De samenwerking is top. We hebben korte lijntjes met elkaar en snappen goed hoe de flexbranche in elkaar zit. Daardoor kunnen we meedenken met de uitdagingen van Flexhub en haar klanten. Daarnaast hebben we beiden een soortgelijke missie: flexondernemers helpen groeien. Om flexondernemers te helpen groeien, is onder andere kennis van de branche belangrijk. Doordat we onze e-learnings beschikbaar stellen aan de medewerkers van Flexhub, kunnen zij deze kennis opdoen, verder uitbreiden en onderhouden. Daarin hebben we elkaar gevonden en dat maakt dat wij goede samenwerkingspartners zijn!”

Zie je in de toekomst een uitbreiding in de samenwerking met Flexhub?

”Zeker! Daarover zijn we in gesprek met elkaar. We blijven onszelf altijd ontwikkelen en kijken graag naar kansen en mogelijkheden, ook bij onze partners.”

Wat zijn de toekomstplannen van Shaer?

”We willen uitzend- en detacheringsbureaus, en ook andere organisaties in de flexbranche, blijven helpen met het ontwikkelen van hun organisatie en hun medewerkers, zodat zij groei kunnen realiseren. Dit betekent dat wij onze e-learnings en dienstverlening steeds willen verbeteren en het aanbod willen uitbreiden. Welk aanbod aan e-learnings er in de toekomst nog komt? Dat zal de tijd uitwijzen. We doen dit namelijk samen met onze klanten op basis van de behoefte die er speelt in de markt.”

Over Eline Peek – operationeel manager bij Shaer

Ik ben Eline, inmiddels al bijna 12 jaar werkzaam in de flexbranche. Een leuke branche die altijd in hoog tempo in beweging is en dat past bij mij! Voor de liefde ben ik van west- naar oost-Nederland verhuisd en na mijn studie op zoek gegaan naar een baan. ‘Een uitzendbureau zou wel leuk zijn om voor te werken’, werd mij verteld. ‘Dan kun je bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken nemen en ontdekken wat je leuk lijkt.’ Al snel kwam ik terecht bij Timing in Zwolle en ik ben nooit meer uit de branche weggegaan. Ook niet uit Zwolle trouwens; daar woon ik nog steeds.

Na Timing heb ik mijn kennis en ervaring mogen delen en uitbreiden bij Werkis en DDF Business support. Sinds april 2021 ben ik actief als operationeel manager bij Shaer, waar we organisaties in de flexbranche en hun medewerkers helpen met hun ontwikkeling en groei. Hier kan ik mijn ervaringen delen met andere organisaties en mensen in de flexbranche!

Meer weten over Shaer?

Bezoek de website of LinkedIn-pagina van Shaer.

Deel artikel