02/04/2019

Een dag in het leven van onze financial controller Daniël

Onze financial controller Daniël werkt hard achter de schermen. Hij is eindverantwoordelijke voor de interne administraties met alle bijkomende finance werkzaamheden. Via één van zijn eerdere werkgevers in de accountancy verrichte hij al werkzaamheden voor Flexhub. Dus toen Jaco (directeur Flexhub) hem belde om bij ons te komen werken, was hij dan ook snel enthousiast.

Bezig zijn voor je eigen organisatie

“Het leek me erg leuk om over te stappen naar Flexhub. De accountancy is een urenfabriek, waarbij je constant aan het werk bent voor anderen. Nu ik bij Flexhub werk, ben ik echt voor onze eigen organisatie bezig. Als ik iets uitzoek, hebben we daar zelf direct profijt van. Daarnaast ben je de accountancy vooral met het verleden bezig. Terwijl ik me hier ook vaak bezighoud met vooruit denken en het maken van plannen voor de toekomst.”

Mijn dag als financial controller

“Elke dag is anders. Mijn focus ligt nu op het voorzien van het management van actuele (liquiditeits)cijfers. Ook ben ik verantwoordelijk voor het opstellen van begrotingen en jaarrekeningen, de interne lonen, het analyseren van het debiteurenrisico en het verzorgen van de maandelijkse aangiftes van belastingen en pensioenen. Verder richt ik me op het verbeteren en automatiseren van financiële processen. Wat mij betreft een leuke en gevarieerde functie. Naast deze werkzaamheden maak ik ook deel uit van een innovatie-projectteam. Daarin kijk ik met een aantal collega’s van verschillende afdelingen naar de toekomst: wat en hoe kunnen we intern verbeteren en waar willen we over een paar jaar staan? Het is interessant om vanuit verschillende disciplines naar deze vragen te kijken.”

Werken bij Flexhub

“Flexhub is een hele leuke, jonge club om voor te werken. Er hangt een fijne collegiale sfeer en we zijn echt een team. Er wordt hard gewerkt, maar iedereen is ook in voor een dolletje tussendoor. Ook vind ik het fijn dat Flexhub een platte organisatie is, met korte lijntjes. Bovendien heb je veel vrijheid, waarin je wordt uitgedaagd je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dat past goed bij mij. Kortom: het bevalt me goed hier.”

Wil je ook Daniëls collega’s leren kennen? Lees dan bijvoorbeeld eens het verhaal van Lejona, onze sales manager.

Deel artikel