15/06/2019

Een dag in het leven van onze business innovation manager René

Onze business innovation manager René is een oudgediende. Hij is een pietje precies en houdt van structuur en duidelijkheid. Hij houdt nauwlettend de markt in de gaten, van ontwikkelingen in de salarisadminstratie tot veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving. “Bij alles wat ik hoor of zie vraag ik mezelf af of we hier als Flexhub iets mee moeten doen en wat het betekent voor onze klanten. Zo hoeven zij zich daar niet druk om te maken.”

Vaste protocollen, maar toch maatwerk

“Ik heb een opleiding richting commerciële economie met als specialisatie maatschappelijk duurzaam ondernemen gevolgd. Na een periode in die richting werkzaam te zijn geweest, ben ik in de uitzendbranche terecht gekomen. Eerst als intercedent en daarna als vestigingsmanager. Via via ben ik toen bij Flexhub terecht gekomen als operationeel manager. Mijn taak was om Flexhub te professionaliseren door beleid te creëren, te zorgen voor structuur en vaste protocollen voor onze dienstverlening te ontwikkelen. Dat betekent echter niet dat er geen ruimte meer is voor maatwerk, want dat is in onze branche juist zo belangrijk. Uiteindelijk is er voor elke klant maatwerk nodig, maar dat maatwerk wil ik wel borgen, zodat we altijd blijven werken volgens de actuele uitzend-cao en huidige wet- en regelgeving.”

Mijn dag als business innovation manager

“Mijn dag bij Flexhub kan ik niet echt beschrijven, omdat het compleet afhangt van wat er op dat moment speelt. Ik begeleid alle grote projecten bij Flexhub. Vaak initieer ik die ook zelf. Ik houd allerlei ontwikkelingen in de markt en wet- en regelgeving in de gaten. Als veranderingen aanpassingen vragen van onze kant, maak ik er een project van waar we met een team aan werken. Zodat we altijd voorbereid zijn en onze klanten daarin kunnen begeleiden. We bedenken nieuwe regelingen en oplossingen voor zaken die in de markt spelen. En loopt het, dan draag ik het over en richt ik me weer op nieuwe zaken. Dat is wat ik ook zo leuk vind aan mijn functie; die is zo afwisselend als ik het zelf maak.”

“Bij alles wat ik hoor of zie vraag ik mezelf af of we hier als Flexhub iets mee moeten doen en wat het betekent voor onze klanten. Zo hoeven zij zich daar niet druk om te maken.”

Begin en eind

“Een voorbeeld van een project is dat we meer in control wilden zijn op het gebied van ziekteverzuim. Daarom zijn we inmiddels met een van de bedrijven eigenrisicodrager. Dat klinkt simpel, maar is best een heel proces geweest. Ook leidde het tot het opzetten van een HR-afdeling, waarin ook een verzuimafdeling is ondergebracht. Inmiddels regelen Patricia en Fleur alles op dit gebied en kijk ik vanaf een afstandje mee. Dat is uiteindelijk ook mijn doel, want ik houd van een begin en eind. Ik zet het op, zorg dat het loopt en draag het dan over aan mijn collega’s.

Natuurlijk zijn er ook zaken die bij mijn takenpakket blijven horen, zoals het regelen van certificeringen, het begeleiden van de NEN en VCU-audits en het opstellen van nieuwe contracten.”

Het optimale eruit halen

“Ik houd enorm van afwisseling, omdat ik vind dat je jezelf als persoon moet blijven uitdagen. Je moet jezelf blijven innoveren en daar hoort het maken van fouten soms bij. Maar het gaat erom dat je bij jezelf eruit haalt wat erin zit.

Zoals ik al eerder aangaf houd ik van projecten met een begin en eind. Ik wil het optimale eruit halen en het efficiënt inrichten, maar het daarna ook weer los kunnen laten. Bij wetgeving gaat dat natuurlijk niet altijd, want dat neemt soms meerdere jaren in beslag. Wat mij ook weleens stoort is dat aanpassingen in een cao of wetgeving niet altijd goed zijn uitgedacht. Denk bijvoorbeeld aan de AVG-wetgeving of de nieuwe Bouw-cao. Het zou mooi zijn als het beter werd uitgedacht, voordat het ingevoerd werd. Maar aan de andere kant vind ik het ook interessant dat wetgeving vaak multi-interpretabel is. Het spel om allerlei partijen te benaderen, te lobbyen en stapels teksten door te worstelen blijf ik een uitdaging vinden.”

De toekomst

“Als ik kijk naar de toekomst geloof ik dat er in de flexbranche veel gaat veranderen, met name door digitalisering en AI (Artificial Intelligence). De human touch zal nodig blijven om keuzes te maken, maar we zullen ons veel meer laten voeden door AI. Ik houd die ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, zodat we daar tijdig op kunnen anticiperen, voor onszelf en onze klanten.”

Werken bij Flexhub

“Ik wilde graag bij een kleine organisatie werken toen ik bij Flexhub terecht kwam. Niet omdat het kleine me zozeer aansprak, maar om te kijken hoe groot je het kunt maken. Natuurlijk zonder de kernwaarden van Flexhub uit het oog te verliezen. Persoonlijke benadering, goede support en service, flexibiliteit en kwaliteit moeten altijd voorop blijven staan.

Daarnaast ben ik erg blij met de grote vrijheid die ik bij Flexhub krijg. Ik kan mijn eigen functie vormgeven en mezelf daardoor ontwikkelen, wat voor mij erg belangrijk is.

En ook niet geheel onbelangrijk: het team van Flexhub is gewoon heel leuk. De sfeer is goed. We nemen elkaar geregeld in de zeik, maar vallen elkaar niet af. En er is veel waardering over en weer.”

Deel artikel