23/07/2019

Een dag in het leven van onze Teamleider IT Henk

Maak kennis met Henk! Sinds 2018 is hij bij ons werkzaam als Teamleider IT. In die functie is hij verantwoordelijk voor alle IT werkzaamheden.

Van Nederland naar Laos en terug

Na zijn opleiding richting elektronica en telematica heeft hij zich verder geschoold in de IT en werkte hij jarenlang bij een ICT-bedrijf. Toen nam zijn carrière een andere wending. Hij vertrok met zijn gezin in 2009 naar Laos om ICT-trainingen op een lokale school voor beroepsonderwijs te geven. In 2017 keerde hij weer terug naar Nederland, waar hij aan de slag ging bij een marketingbedrijf gericht op de flexbranche. Henk vertelt: “Flexhub was klant bij dit marketingbureau en al snel was ik 1-2 dagen per week werkzaam voor hen, met name op het gebied van market automation. Na ruim een jaar kwam de vraag of ik niet over wilde stappen. In goed overleg heb ik toen die overstap gemaakt en sindsdien focus ik me op het innoveren van de IT en informatievoorziening van Flexhub.”

‘Koppelbaas’ Henk

“Mijn werkzaamheden verschillen van dag tot dag. Ik werk aan vaste taken en tijdelijke projecten, maar een gedeelte van mijn werk is ook vraaggestuurd. Dan gaat het meestal om problemen met inloggen of andere simpele zaken. Inhoudelijk is dat vaak niet het meest uitdagende werk, maar het dienstverlenende element ligt me juist wel. Verder maak ik accounts aan voor nieuwe klanten en medewerkers, ben ik verantwoordelijk voor werkplekbeheer en werk ik aan de integratie van diverse softwarepakketten. Dat houdt ook in dat ik strategisch te werk ga bij het kiezen van software voor intern gebruik. Belangrijk is dat alles gekoppeld kan worden. Mijn bijnaam intern is dan ook ‘koppelbaas’.”

Zoveel mogelijk automatiseren

“Mijn doel is altijd om processen te versimpelen door onder andere terugkerende taken te automatiseren. Een oplossing vinden om uiteindelijk wekelijks of maandelijks tijd te besparen en het bedrijfsproces verbeteren, maakt me blij.”

Mensenmens

“Ik ben geen stereotype IT’er, als die al bestaat natuurlijk. Vaak wordt een beeld geschetst van mensenschuwe techneuten als het om IT’ers gaat, maar dat past helemaal niet bij mij. Ik ben juist een mensenmens, gericht op relaties. Daarom vind ik het dienstverlenende element zo leuk.”

Werken bij Flexhub

“Ik voel me helemaal thuis bij Flexhub. Er is veel onderling contact. Iedereen heeft z’n mondje bij en sterke meningen zijn geen uitzondering. Dat levert soms flinke discussies op, niet alleen werkgerelateerd, maar uiteindelijk laten we iedereen wel uitpraten en in zijn waarde. De diversiteit in persoonlijkheden en de acceptatie over en weer, maakt Flexhub tot een fijne werkplek.”

Deel artikel