08/03/2019

Wat is NEN 4400-1 en het SNA-keurmerk?

De NEN 4400-1 norm bevat eisen voor het toetsen en beoordelen van ondernemingen die arbeidskrachten beschikbaar stellen. Denk aan uitzendbureaus, detacheringsbureaus en payrollbedrijven. Hierbij worden eisen gesteld aan de onderneming zelf, maar ook aan de personeels-, loon- en financiële administratie.

Dit artikel is gecontroleerd door René de Haas, expert op het gebied van wet- en regelgeving in de flexbranche.

Dit houdt in dat de onderneming gecontroleerd wordt op de afdracht, aangifte en de loonbetaling van uitgezonden flexkrachten. Het doel hiervan is het risico voor inleners op boetes van de Belastingdienst en andere overheidsinstanties beperken.

De NEN 4400-1 norm is in 2006 tot stand gekomen door samenwerking van diverse partijen in de flexbranche. Onder adere de ABU, NBBU, RIA, RIV en het BRO register.

De SNA (Stichting Normering Arbeid) screent organisaties om te zien of zij voldoen aan de NEN 4400-1 norm. Voldoen zij hieraan, dan krijgen zij het SNA-keurmerk. Ook wij laten ons twee keer per jaar screenen door de SNA met steeds positieve uitslagen als gevolg. Daarom beschikken wij over het SNA-keurmerk. Dit certificaat vind je hier.

Hoe behaal je het NEN 4400-1 / SNA-keurmerk?

Als je kiest voor backoffice uitbesteden aan Flexhub, of uitzendbureau starten met Flexhub, en voldoet aan de eisen, val je onder ons SNA-keurmerk.

Deel artikel
Auteur
Arga de Bruin
Arga is als marketeer al jarenlang actief voor ondernemingen in de flexbranche. Met input van diverse specialisten, schrijft ze graag over inhoudelijke onderwerpen in begrijpelijke taal. Nieuwe ontwikkelingen volgt ze op de voet en één van haar beste vrienden is momenteel ChatGPT. Niet zozeer voor de inhoud, maar wel voor het opdoen van inspiratie. Daarnaast houdt ze zich graag bezig met het ontwikkelen van websites, design en social media campagnes. Bekijk voor meer informatie het LinkedIn profiel van Arga.

LinkedIn-icon

Auteur

Expert
René de Haas
Onze business innovation manager René is een pietje precies en houdt van structuur en duidelijkheid. Hij houdt nauwlettend de markt in de gaten, van ontwikkelingen in de salarisadministratie tot veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving. Zijn nieuwsgierigheid en analytische geest zorgen ervoor dat hij altijd op de hoogte is van de laatste trends en innovaties in de branche. René gaat echter nog een stap verder. Hij is voortdurend op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden om de dienstverlening van Flexhub te verbeteren en te innoveren. Hij is de drijvende kracht achter het implementeren van nieuwe processen die onze klanten en medewerkers ten goede komen. Bekijk voor meer informatie het LinkedIn profiel van René.

LinkedIn-icon

Expert