Klimaatwerkt-klantverhaal-Flexhub2

Klimaatwerkt

13/11/2019
Flexhub

“We willen een verlengstuk zijn van onze klant en van daaruit werken we veelal op exclusieve basis.”

Ons verhaal, Robin en Peter van Klimaatwerkt.

Bij Peter en Robin, oprichters van Klimaatwerkt, staan persoonlijk contact en kennis van de markt centraal. Sinds 2006 zijn ze al actief in de arbeidsbemiddeling en klimaattechniek, maar in 2016 zijn ze onder de naam Klimaatwerkt gestart. Ze kennen elkaar al heel wat jaren. Peter: “Ik zat bij Hogeschool Rotterdam om stagiairs te werven voor mijn toenmalige werkgever. Robin was één van die stagiairs. Zo is ons contact ontstaan en gebleven, ook toen ik daar wegging om te gaan ondernemen in de arbeidsbemiddelingsbranche. Vanuit daar heb ik Robin zelfs nog bij een leverancier binnen de klimaattechniek bemiddeld. Zo hebben we jarenlang contact gehouden en uiteindelijk zijn we samen Klimaatwerkt gestart in Rotterdam.”

Kwaliteit

Klimaatwerkt bestaat inmiddels uit zes personen en is een informele en frisse organisatie. “We willen een verlengstuk zijn van onze klant en van daaruit werken we veelal op exclusieve basis. Daarom hebben we erg loyale klanten, waar we goed contact mee hebben. We hebben dan ook vaak een adviserende rol en sparren met afdelingen om hen te helpen groeien. Omdat er weinig bureaus echt gespecialiseerd zijn in deze branche is onze concurrentie op één hand te tellen.”

Ervaren gasten

“De afgelopen jaren hebben we ons vooral gericht op werving en selectie voor functies in de klimaatbeheersing op midden/hoog niveau. Uitzenden en detacheren doen we ook wel, echter komt dit minder voor dan werving en selectie. Dit komt door het hogere niveau van de functies en het feit dat we voornamelijk voor vaste banen werven. Recent zijn we wel een internationaal project gestart waarbij we internationale krachten als installatiemonteur uitzenden in samenwerking met Flexhub.”

Toegevoegde waarde

“De klimaattechnische branche is de laatste jaren enorm gegroeid. Iedereen moet van het gas af en een warmtepomp aanschaffen. Ook hebben we één van de warmste zomers ooit gehad, waardoor de vraag naar airco’s flink is toegenomen. Dat brengt natuurlijk met zich mee dat er ook meer werknemers nodig zijn. Maar de markt is krap. Als de economie zo doorzet en deze tak blijft groeien, zal de zoektocht naar personeel steeds moeilijker worden. Daarom moeten we ervoor blijven zorgen dat we, zowel naar de opdrachtgevers als naar de kandidaat, toegevoegde waarde blijven leveren.”

Geen focus op backoffice

Klimaatwerkt maakt gebruik van de backoffice dienstverlening van Flexhub. Peter: “Ook in mijn vorige onderneming werkte ik samen met Flexhub en dat beviel goed. Daarom werken we direct vanaf de start Klimaatwerkt met hen samen. We willen ons namelijk richten op onze commerciële groei en niet na hoeven te denken over onze backoffice. Flexhub pakt dit goed op, ze reageren snel en het is gewoon een leuke club mensen!“

Deel artikel

Andere mensen keken ook naar

Deel artikel

Haal samen met ons meer uit de markt!
ontdek onze flexdiensten