25/11/2020

Select Personeels­diensten

“Ik ben zuinig op mijn flexkrachten”

Mijn verhaal, Diana Brakkee van Select Personeelsdiensten.

In januari 2020 startte Diana Brakkee met Select Personeelsdiensten. Met ruim 25 jaar ervaring in de flexbranche, was het tijd om voor zichzelf te beginnen. Na de start volgde echter al snel de coronacrisis. Dat maakte het een moeilijk en ingewikkeld eerste jaar, maar uiteindelijk wel succesvol.

Het beter doen

“In de 25 jaar dat ik in de flexbranche werk, heb ik natuurlijk veel gezien en meegemaakt. Goede dingen, maar ook dingen die een heel stuk beter kunnen. Daarom heb ik na een lange periode van wikken en wegen besloten om in januari 2020 mijn eigen uitzendbureau te starten. Naast dat ik dingen beter wilde doen, sprak de ultieme vrijheid me aan. Ik kan zelf mijn strategie en doelen bepalen en bovenal mijn eigen pad hierin kiezen.”

Starten in coronatijd

“De start in januari ging goed. Ik zag een mooie stijgende lijn, maar in maart, toen we in een soort van lockdown terecht kwamen, lag het gelijk weer op zijn gat. Gelukkig had ik nog mijn relatiebemiddelingsbureau ernaast. Dat was ik eigenlijk aan het afbouwen, maar liep juist in coronatijd heel goed. Langzamerhand ging ook mijn uitzendbureau steeds beter lopen en daarom ben ik begin november gestopt met mijn werk als matchmaker. Select Personeelsdiensten draait momenteel erg goed. Ik kan me nu volledig richten op mijn organisatie.”

Onbenut talent ontdekken

“Ondanks de coronacrisis is de arbeidsmarkt in de meeste sectoren nog steeds erg krap. Dat maakt dat we bij het zoeken naar een kandidaat verder moeten kijken dan alleen naar opleiding en ervaring. Er is echt veel onbenut talent in ons land. Je moet alleen verder kijken door gericht te vragen, out of the box te denken en aanvullende informatie op te vragen. En daar komt mijn ervaring als matchmaker van pas. Ik probeer echt op zoek te gaan naar waar kandidaten energie van krijgen en over welke (verborgen) talenten ze beschikken. Zo kan een kandidaat uiteindelijk toch goed matchen met een opdrachtgever, terwijl dat op basis van het CV niet direct zo zou passen.”

Zuinig op mijn flexkrachten

“Een goede match geeft me veel voldoening. Als je een kandidaat op de juiste plek weet te krijgen, dan maak je het leven van die persoon echt mooier. Daarom houd ik ook daarna een vinger aan de pols. Ik kijk hoe het gaat op de werkvloer en geef loopbaanadvies. Ik vind het belangrijk dat een flexkracht kan groeien als medewerker en op persoonlijk vlak. Ik ben zuinig op mijn flexkrachten. Je personeel bepaalt in grote mate jouw succes als ondernemer. Het is daarom belangrijk om goede flexkrachten binnen te houden. En dat werkt ook door naar opdrachtgevers, want tevreden medewerkers zijn productiever, loyaler, meer betrokken, creatiever en veerkrachtiger.”

Samenwerken met Flexhub

“Toen ik startte, wilde ik echt mijn eigen uitzendbureau, geen franchise. Ik ben er wel van overtuigd dat je moet doen waar je goed in bent en andere zaken beter uit kunt besteden. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een goede backoffice dienstverlener. De kennismaking met Flexhub was erg goed en Lejona maakte me zo enthousiast dat ik met volle overtuiging de samenwerking aan ben gegaan. Die samenwerking gaf me ook het laatste zetje om voor mezelf te beginnen.

Het starten van een uitzendbureau is namelijk een hele onderneming. Zaken als salarisadministratie, verzuimmanagement, debiteurenbeheer en het bijbehorende risico, certificeringen, verloningssoftware, contracten die juridisch kloppen, et cetera, horen er allemaal bij. Maar dat zijn niet echt zaken waar ik zelf warm van word.

Door mijn krachten te bundelen met Flexhub, hebben we een geweldige onderneming op kunnen zetten. Daarbij houd ik me bezig met waar ik energie van krijg en regelt Flexhub met name alles aan de achterkant. Flexhub heeft enorm veel kennis in huis. Ik ben heel tevreden over de samenwerking en vertrouw volledig op ze. Ik kan met alles bij ze terecht en ze zijn erg flexibel, wat als uitzendbureau heel fijn is.”

Benieuwd hoe we jou kunnen ondersteunen met de start van je uitzendbureau en daarna?

Ook samenwerken met concurrenten

“Naast dat ik met Flexhub samenwerk, werk ik ook samen met andere uitzendbureaus. Een ander bureau heeft bijvoorbeeld een opdrachtgever en ik een geschikte kandidaat. Door samen te werken versterken we juist elkaar.”

De toekomst

“Ik ben heel benieuwd wat de komende jaren gaan brengen. Mijn doel is trouwens niet om de grootste te zijn, maar wel de beste. Dus wil ik me richten op een stabiele groei, waarbij ik de kwaliteit kan blijven waarborgen en het mijn opdrachtgevers en flexkrachten naar hun zin kan blijven maken.”

Select-Personeelsdiensten-Diana-Brakkee
Deel artikel
Ook interessant: