17/01/2024

You and Me

“Het belang van opdrachtgevers en kandidaten staat voorop”

Ons verhaal, Patrick Schuur en Sanne Loeff van You and Me

Patrick en Sanne zijn sinds 2023 actief met You and Me, een detacheringsbureau gericht op het publieke domein. Ze zetten graag net dat extra stapje voor klanten en kandidaten. Gevestigd in Amsterdam, tegenover het mooie Amstelhotel, zijn ze met name actief in de hele Randstad.

Van franchiseformule naar zelfstandig detacheringsbureau

Patrick en Sanne leerden elkaar vijf jaar geleden kennen in dienst van een grote detacheerder. Daar ontdekten ze beiden dat werknemerschap niet helemaal goed bij hen paste en dat ze graag zelf wilden ondernemen. Binnen een franchise formule leerden ze de kneepjes van het ondernemerschap. Maar het voelde toch als verkapt dienstverband, waardoor ze afgelopen zomer de stap hebben gezet naar volledige zelfstandigheid.

Focus op het publieke domein

Met You and Me zijn we voornamelijk actief in het publieke domein. Denk dan aan gemeentes, omgevingsdiensten, waterschappen en onderwijs. We richten ons zowel op ondersteunde functies, zoals administratief medewerkers, als op uitvoerende rollen, zoals juristen en wmo-consulenten. Ook met strategische en tactische rollen, bijvoorbeeld teamleiders en managers, hebben we ruime ervaring. Opdrachtgevers weten ons gemakkelijk te vinden, vaak via-via. Omdat we weten wat er in de branche speelt, welke cao’s er gelden en we een groot netwerk hebben in deze sector, zien werkgevers ons als betrouwbare partij. Daarbij denken wij graag mee en zijn een flexibele partij.”

Weinig last van krapte op de arbeidsmarkt

“We hebben gelukkig weinig last van krapte op de arbeidsmarkt. Via-via weten veel professionals ons te vinden, die blij zijn met onze persoonlijke aanpak. We merken ook dat detachering voor deze professionals aantrekkelijk is. Het is een mooie manier om kennis te maken met verschillende opdrachtgevers en het zorgt voor afwisselend werk.”

Niet vasthouden aan mensen

“Wat daarnaast van belang is, zowel naar opdrachtgevers als kandidaten toe, is dat we medewerkers nooit in de weg staan om van detachering over te stappen naar een direct dienstverband bij de opdrachtgever. Vindt iemand via detachering zijn plek bij een opdrachtgever, dan geven we daar alle ruimte aan. Ook dat waarderen kandidaten en opdrachtgevers.”

Belang van opdrachtgevers en kandidaten staat voorop

“Openheid en transparantie staan bij ons hoog in het vaandel. We vinden verwachtingsmanagement heel belangrijk en geven het dan ook gerust aan als wij een vacature niet kunnen vervullen. We werken met korte communicatielijnen en direct contact, zodat we snel kunnen schakelen. We hebben geen 9-5 mentaliteit en werken ook in de avonden en in het weekend als er een spoedaanvraag is. Het belang van opdrachtgevers en kandidaten staat gewoon voorop!”

Groeien zonder verlies van persoonlijkheid

Gevraagd naar hun toekomstvisie, benadrukken Patrick en Sanne dat ze rustig willen groeien zonder de persoonlijke touch te verliezen. “We willen behapbaar groeien, zodat we onze opdrachtgevers dezelfde service kunnen blijven geven. In 2024 willen we uitbreiden met 2-3 extra teamleden. We willen eigenlijk groot worden door klein te blijven; dat is onze droom.”

Op 1 lijn met Flexhub

“Toen we afgelopen zomer voor ons zelf begonnen, zijn we direct op zoek gegaan naar een backoffice dienstverlener die past bij onze visie en verwachtingen. We hebben met vijf verschillende partijen gesproken. Iedere partij beloofde veel, maar toen we verder doorvroegen, kwamen we er toch achter dat we niet bij elkaar pasten. Alleen Flexhub sprong eruit. Lejona (Sales Manager bij Flexhub) beantwoordde onze vragen geduldig en gaf duidelijk aan wat we wel/niet konden verwachten van Flexhub. Ook wij houden van duidelijk verwachtingsmanagement, dus dat was heel fijn.”

En dan de praktijk

“En gelukkig is wat Lejona vertelde, ook echt de realiteit. Flexhub luistert naar wat we nodig hebben, denkt mee in nieuwe oplossingen, het systeem is gebruiksvriendelijk, ze zijn goed telefonisch bereikbaar en je krijgt snel antwoord op je vragen. We merken dat we echt ontzorgd worden, zodat wij ons gewoon bezig kunnen houden met het bij elkaar brengen van opdrachtgevers en kandiaten.”

Een nieuwe jobsite

“Een mooie aanvulling op de backoffice dienstverlening van Flexhub is dat ze ook goede jobsites kunnen bouwen. Neline (Developer bij Flexhub) is heel kundig en kwam met veel ideeën. Het was gewoon een heel prettige samenwerking, waarbij wij als ‘leken’ op dit gebied, alles uitgelegd kregen in begrijpelijke taal.”

Meer over You and Me

Wil je meer weten over You and Me en/of hun nieuwe website bekijken? Check youandme.nl.

Deel artikel
Ook interessant: