01/08/2022

Baneninhet­groen

“Ons hele bedrijf ademt groen”

Ons verhaal, Friso van den Boogaard van Baneninhetgroen

Baneninhetgroen timmert inmiddels al ruim 10 jaar aan de weg. Ook de samenwerking met Flexhub gaat zo lang terug. Die samenwerking is uiteraard in de loop van de jaren veranderd, want met de groei van een uitzendbureau komen andere wensen en vraagstukken bovendrijven. De grootste verandering vond zo’n twee jaar geleden plaats toen Baneninhetgroen overstapte naar verloning op hun eigen loonlijst. Daarover later meer… eerst vertellen we graag het verhaal van Baneninhetgroen.

Focus op het groen

“Ruim 10 jaar geleden startten we met Baneninhetgroen. Inmiddels zijn we gegroeid naar 5 vestigingen. Daarmee bedienen we bedrijven in de groensector in bijna heel Nederland. In 2019 hebben we onze dienstverlening verder uitgebreid door de oprichting van Groen en Agriprojecten B.V. Daarmee kunnen we een totaalpakket aanbieden aan onze klanten: we leveren niet alleen mensen, maar verhuren ook materieel, zoals bussen en gereedschap.”

Groeiambities

“In de toekomst willen we met Baneninhetgroen actief zijn in heel Nederland. Dat hebben we nog niet uitgedacht in een specifiek aantal vestigingen. We zijn namelijk geen club met compleet uitgedachte langetermijn-plannen. We acteren meer op kansen die we zien en op de ambities van onze medewerkers op kantoor die door willen groeien. We hebben ooit 1 harde ambitie gehad: we willen groot worden. Dat is door de jaren heen aardig uitgekomen. Nu gaan we voor verdere natuurlijke groei, passend bij wie we zijn.”

Geheim van ons succes

“Wij richten ons helemaal op de groensector en hebben een duidelijke naam die dat ook weergeeft. Dat zorgt ervoor dat we snel gevonden worden door zowel inleners als sollicitanten. Daarnaast waren we één van de weinigen die rond 2012 zich volledig focusten op deze sector. Daardoor hebben we toen snel een netwerk op kunnen bouwen. Inmiddels hebben we een goede naam in de sector en worden we gezien als echte specialist in groenpersoneel. Dat maakt ons onderscheidend ten opzichte van niet-gespecialiseerde uitzendbureaus. We kennen het werk en weten wat er van onze mensen verwacht wordt, waardoor inleners vaak heel blij zijn met onze medewerkers.”

Recruitment in een krappe arbeidsmarkt

“Natuurlijk merken ook wij dat de arbeidsmarkt krap is. Maar ons netwerk en onze opgebouwde bekendheid helpen om een stabiele instroom te houden. Wat ons ook aantrekkelijk maakt voor kandidaten die in het groen willen werken, is dat ons hele bedrijf groen ademt, ook online. Daardoor zien ze dat we heel veel baanopties in de groensector bieden, waardoor er veel keuze en variatie is. Daarnaast hebben we samenwerkingsverbanden met diverse groene mbo’s.”

Goede werkgever zijn

“Veel van onze kandidaten komen bij ons terecht via medewerkers die eerder voor ons gewerkt hebben. We willen echt een goede werkgever zijn. We doen ons best om onze medewerkers te helpen waar nodig, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. En hoewel we inmiddels best groot zijn, blijven we persoonlijke aandacht en binding heel belangrijk vinden. We willen onze uitzendkrachten echt laten merken dat we hen waarderen en dat we oog voor hen hebben. Dat kan soms ook uit hele kleine dingen bestaan, zoals het aanbieden van een kledingpakket bij de start, het meegeven van zonnebrand, het regelmatig bezoeken van medewerkers, een kaartje sturen met hun verjaardag, etc.”

Lange samenwerking met Flexhub

“Dat persoonlijke zien we ook echt terug in Flexhub. We zijn 1 van hun eerste klanten, dus onze samenwerking gaat al heel lang terug. En hoewel zij inmiddels ook flink gegroeid zijn, blijft dat persoonlijke contact in stand. Dat hoor ik ook terug van onze eigen medewerkers die allemaal blij zijn met de samenwerking met Flexhub. Het contact is persoonlijk, laagdrempelig en de communicatie verloopt goed. Flexhub is hierdoor echt een verlengstuk van ons bedrijf.”

Innovatieve oplossingen in steeds veranderende markt

“Wat ik vooral heel knap vindt van Flexhub is dat ze in een steeds veranderende markt, hun backoffice dienstverlening snel op die veranderingen aan kunnen passen. En daarin met innovatieve oplossingen komen. Toen er door de komst van de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) veel veranderde in de uitzendbranche, stond Flexhub gelijk klaar met een goede passende oplossing. Voor ons was die oplossing om over te stappen naar verloning op onze eigen loonlijst. Die overstap ging zo vlekkeloos, dat dit intern bij ons niet eens aanvoelde als een grote verandering.”

Verlonen op eigen loonlijst

“Door onze groei van de laatste jaren was overstappen naar verloning op eigen loonlijst interessant. We wilden zelf juridisch werkgever zijn en uit onze eigen naam naar buiten treden. We zijn inmiddels ook groot genoeg om zelf een aantal risico’s te kunnen dragen, wat kostentechnisch interessanter is.  Maar we wilden geen dure interne backoffice, waarvoor we zelf alle kennis en systemen in huis moeten halen. Deze samenwerking is dus voor ons optimaal. Flexhub verzorgt onze hele backoffice vanuit onze naam en wij kunnen ons focussen op het matchen van groenpersoneel en opdrachtgevers in het groen.”

Nog lang samenwerken en groeien

“Wat ik ook fijn vindt aan Flexhub is dat ze goed nadenken over waar hun klanten behoefte aan hebben en ook echt de wensen en behoeften begrijpen. Bijvoorbeeld op IT-gebied. Een overstap naar nieuwe uitzendsoftware of recruitmentsoftware is zo een stuk minder spannend. Je weet gewoon dat het goed geregeld is. Daarom hoop ik dat we nog jaren met elkaar zullen samenwerken en groeien.”

Meer weten over Baneninhetgroen?

Bezoek Baneninhetgroen.nl.

Benieuwd hoe onze backoffice dienstverlening op ‘eigen loonlijst’ eruit ziet?

Deel artikel