15/04/2019

Voordelen en nadelen franchise uitzendbureau

In deze blog vertellen we je meer over een franchise uitzendbureau. We gaan in op de optie om te starten als franchisenemer. Maar wat zijn daar de voordelen van en welke nadelen kleven eraan?

Dit artikel is gecontroleerd door Lejona Bronk, expert in het opstarten van uitzendbureaus.

 • De 3 opties bij het starten van een uitzendbureau
 • Wat is een franchise uitzendbureau?
 • Wat zijn de voordelen van het starten van een franchise uitzendbureau?
 • Wat zijn de nadelen van een uitzendbureau starten als franchisenemer?
 • Wat is de beste optie als je een uitzendbureau wilt starten?
 • Samenwerken met Flexhub
 • De 3 keuzes bij het starten van een uitzendbureau

  Wil je een uitzendbureau starten? Dan heb je eigenlijk maar 3 opties:

  1. een zelfstandig uitzendbureau starten;
  2. een franchise uitzendbureau starten;
  3. zelf een uitzendbureau starten en samenwerken met Flexhub.

  Wat is een franchise uitzendbureau?

  Als franchise uitzendbureau verbind je je aan een grotere holding, een franchiseformule. Onder hun franchisenaam start je je eigen uitzendbureau. Daar kleven natuurlijk wel wat voorwaarden aan vanuit de holding, maar het vergemakkelijkt ook het starten van je uitzendbureau.

  De voorwaarden verschillen per franchiseformule. Doe dus goed onderzoek naar deze voorwaarden, zodat je weet waar je aan begint.

  Wat is een franchise uitzendbureau

  Wat zijn de voordelen van het starten van een franchise uitzendbureau (voordelen franchise)?

  Er zijn wat ons betreft 2 grote voordelen van een franchise:

  1. Je lift mee op de naamsbekendheid van de franchiseformule: meestal hebben de grotere franchiseformules een bekende naam. Als franchise uitzendbureau profiteer je van die naamsbekendheid. Vaak krijg je bij de start ook al gelijk een aantal klanten mee afkomstig uit het gebied waarin je uitzendbureau actief is. Zo kan je gelijk omzet maken.
  2. Het hoofdkantoor van de franchiseformule ondersteunt je bij allerlei zaken, zoals:
   • de administratie (facturatie, verloning, debiteurenbeheer, opstellen van contracten, etc.);
   • gebruik van uitzendsoftware;
   • marketing (website, briefpapier, etc.).
  Voordelen franchise uitzendbureau

  Wat zijn de nadelen van een uitzendbureau starten als franchisenemer (franchise nadelen) ?

  Er zijn natuurlijk ook nadelen als je een franchise uitzendbureau start, maar die zijn sterk afhankelijk van de franchiseformule. Veelgehoorde nadelen zijn:

  1. Vaak langdurige contracten die je niet zomaar kunt ontbinden en/of strikte concurrentie- of relatiebedingen, zodat je daarna niet zomaar voor jezelf kunt beginnen.
  2. Minder zelfstandigheid: je moet je houden aan de werkwijze van de franchiseformule.
  3. Minder marge, doordat je een toeslag aan de franchiseformule moet betalen.
  4. Je moet entreekosten (een entrance fee) betalen als je start.

  Wat is de beste optie als je een uitzendbureau wilt starten?

  Die is er niet. Je moet altijd kijken naar wat bij jou past. Wil je graag helemaal zelfstandig opereren? Dan is franchise niet de beste keuze. Maar wil je juist onderdeel zijn van een grotere organisatie, terwijl je toch je eigen uitzendbureau kunt runnen? Dan past franchise wellicht wel bij jou.

  Samenwerken met Flexhub

  Of je nu helemaal zelfstandig wilt zijn of juist interesse hebt in een franchiseconstructie: wij adviseren je graag. Beide vormen kun je bovendien combineren met een samenwerking met Flexhub.

  Bij ons betaal je geen entreekosten, maar zijn we zelfs bereid je geld te geven in een vorm van een lening om je eigen formule goed neer te zetten. We denken en ondernemen dus graag met je mee, zodat je uiteindelijk de keuze kunt maken die het beste bij je past.

  Je kunt ook bij ons terecht voor backoffice uitbesteden, recruitmentsoftware en uitzendsoftware. Bekijk in de video hierboven wat we nog meer doen.

  Uiteraard maken we graag kennis met je. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of meld je aan voor één van onze masterclasses over het starten je eigen uitzendbureau (gratis).

  Deel artikel
  Auteur
  Rosalynn Bommeljé
  Rosalynn is als communicatiespecialist de juiste persoon om ingewikkelde informatie te vertalen in jip-en-janneke taal. Binnen Flexhub houdt ze zich met name bezig met klantcommunicatie en interne communicatie, waardoor ze altijd precies weet wat er speelt. Haar vaardigheden gaan echter verder dan dat. Met haar levendige persoonlijkheid en creatieve geest weet ze ook pakkende content te creëren voor onze social media kanalen, waarmee ze een breed publiek weet te bereiken. Daarnaast staat Rosalynn altijd klaar om collega's te ondersteunen bij presentaties en andere middelen. Bekijk voor meer informatie het LinkedIn profiel van Rosalynn.

  LinkedIn-icon

  Auteur

  Expert
  Lejona Bronk
  Wie Flexhub kent, kent Lejona. Met haar grote kennis van en netwerk in de uitzendwereld is ze een onmisbare kracht. En… een grote bron van kennis als het gaat om het starten van uitzendbureaus en het adviseren van bestaande uitzendbureaus op het gebied van backoffice dienstverlening. Als gedreven Sales Manager zet Lejona zich in om nieuwe samenwerkingen aan te gaan en bestaande relaties te versterken. Ze is altijd op de hoogte van nieuwe trends en ontwikkelingen in de uitzendbranche, waardoor ze waardevol advies kan geven aan startende en bestaande uitzendbureaus die willen groeien. Bekijk voor meer informatie het LinkedIn profiel van Lejona.

  LinkedIn-icon

  Expert