02/05/2017

5 unieke tips voor gegarandeerde groei van jouw uitzendbureau

Groei uitzendbureau: hoe bereik je dat? We geven je 5 tips.

Als je het gevoel hebt dat je als uitzendondernemer geleefd wordt en je tijd opgeslokt wordt door brandjes te blussen in plaats van door de groei van je uitzendbureau, gaat er iets mis. Omdat tijd een kostbaar goed is, geven we je snel een aantal (omdenk)tips waarmee we groei van je uitzendbureau garanderen.

Tip 1. Zorg dat je te veel personeel hebt.

  • Laat je buitendienst medewerkers voortdurend nieuwe contracten met klanten binnenhalen. En dan vooral bedrijven waar iedereen wil werken. OMDENKEN: Als je voor een opdrachtgever werkt waarbij elke werknemer wil werken, kun je altijd mensen vinden om de vacature in te vullen.
  • Elke vraag van klant of uitzendkracht moet direct beantwoord kunnen worden. OMDENKEN: Als er voldoende ruimte is om iedere vraag direct te beantwoorden, neemt je zoektocht naar opdrachtgevers en uitzendkrachten af. Opdrachtgevers zullen zorgen  voor nieuwe opdrachtgevers en uitzendkrachten voor nieuwe uitzendkrachten omdat beiden zich gehoord en gezien voelen. Mond-tot-mondreclame is het meest effectief en bovendien gratis.

Tip 2. Zorg voor een goede sollicitatie- en inwerkprocedure.

Een goede sollicitatieprocedure zorgt ervoor dat je alleen de beste mensen in dienst neemt en een goede inwerkprocedure zorgt er o.a. voor dat je deze mensen ook in dienst houdt.
OMDENKEN: Denk niet in werkervaring, maar in vaardigheden en talenten. Over welke karaktereigenschappen moet de werknemer beschikken om zijn functie goed in te vullen? Secuurheid, creativiteit, out of the box-denken of juist niet? Denken in kansen of gewoon doen wat gevraagd wordt? Ambitieus? Of welke beroepen vragen om hetzelfde type werknemer? Bijvoorbeeld: een functie als stratenmaker in de bouw vraagt om hetzelfde type werknemer als een functie als lopende band medewerker in de productie. Een reden waarom een werknemer die productie doet niet in de bouw zou willen werken, kan zijn dat het werk buiten plaatsvindt. Als je het salaris en andere arbeidsvoorwaarden voor de functie stratenmaker beter maakt dan die van de huidige functie zou de werknemer wel eens overgehaald kunnen worden.

Tip 3. Investeer in het ontwikkelen van eigen software.

Software en technologie zijn de toekomst. Laat eigen software ontwikkelen die jouw bedrijfsdoel ondersteunt. Software die eigen processen zo efficiënt mogelijk stuurt. Kijk kritisch naar welke software je gebruikt. Er zijn ontzettend veel handige programmaatjes en tools op de markt. Het loont om te kijken of je eigen software zelf vanaf scratch kan op laten bouwen. OMDENKEN: Gebruik technologie ook om de externe processen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Als je met ons samenwerkt krijg je gratis toegang tot ons uitgebreide softwarepakket (uitzendsoftware en recruitmentsoftware). Klik hier voor meer informatie.  

Hierna volgen een aantal clichés. Het feit dat ze zo bekend zijn, betekent dat ze ook belangrijk zijn. Daarom:

Tip 4. Denk in kansen, niet in problemen.

Is er echt een tekort aan personeel op dit moment? Of vis je in de verkeerde vijver? Vis je in de vijver van de actief werkzoekenden of in de zee van alle werknemers? Een interessante vacature zal zonder moeite ingevuld worden door een actief of passief werkzoekende.

Tip 5. Denk groot en ga voor nog groter.

Stel ambitieuze doelen. Dit helpt jezelf en je werknemers om hard te werken om deze doelen te behalen. Om een gevoel van trots te creëren als de doelen behaald zijn.

Wij helpen je graag met de start en groei van jouw uitzendbureau en het stellen van de juiste doelen. Ontdek onze backoffice dienstverlening voor elke fase van je onderneming. Of lees in dit artikel alles wat je moet weten over backoffice uitbesteden.

Deel artikel