24/05/2016

Je eigen uitzendbureau; ondernemen doe je samen

Je werkt al een aantal jaren voor een uitzendbureau en denkt regelmatig: wat ik nu voor de baas doe, dat kan ik net zo goed voor mezelf gaan doen. Het idee blijft maar malen en je gaat op zoek naar de mogelijkheden om je eigen uitzendbureau te starten.

Een franchisevestiging van het uitzendbureau waar je werkt

Je vraagt eerst binnen je eigen organisatie of het mogelijk is om iets voor jezelf te gaan doen. Vaak kom je al snel van een koude kermis thuis, want een franchiseconstructie wil men niet. Dat zou namelijk betekenen dat ze (de directie) beslissingen met meerdere mensen moeten gaan nemen en dat past niet in de strategie van het bedrijf (lees: verdienmodel).

Een franchisevestiging van een ander uitzendbureau

Vervolgens ga je op zoek naar een franchisegever in de uitzendbranche. Daar bestaan er heel veel van in allerlei soorten en maten. Je moet dan entreegeld betalen en de maandelijkse bijdrage die je moet betalen kan best hard oplopen zodra je een beetje serieus aan de slag bent. Het eerste jaar heel aantrekkelijk, totdat je meer dan 500 uurtjes per week op het bord hebt staan. Even een snelle berekening: 500 gefactureerde uurtjes maal een marge van 6 euro (de echte kostprijs van uitzenden ligt niet tussen de 1,8 en 2,1 zoals je huidige baas je vertelt, maar rond de 1,6-1,65). Dat is dan 3000 euro per week maal 50 weken en daar 30-50% van afdragen….. Uiteraard heb je wel het voordeel van een landelijke naam en een website + systeem.

Een eigen uitzendbureau opstarten

De zoektocht gaat verder. Gewoon onder eigen naam je eigen uitzendbureau of detacheringsbureau beginnen en alleen maar laten faciliteren wat je echt nodig hebt. Je komt ook uit bij een payroll-organisatie. Een scherpe omrekenfactor voor de verwerkte en gefactureerde uren. Je omzet is verzekerd en je hebt ook nog een helpdesk ter beschikking. En je hoeft niets voor te financieren. Tevens zullen ze ongetwijfeld direct je behaalde marge overmaken. Dit klinkt eigenlijk best heel goed. En toch mis je iets.

Alleen is maar alleen

Ik ken eigenlijk niemand in het leven die het leuk vindt om alles alleen te moeten doen. Succes vieren wil je ook met je vrienden doen. Een dure fles wijn alleen leegdrinken is echt minder leuk dan deze te delen (al is het dan maar 1 glaasje, de rest drink je liever zelf op). Bij ons mag je de fles wijn houden, maar vieren we wel heel vaak samen het feestje. Niet alleen het feestje, maar ook de moeilijke tijden beleven we samen. Een sparringpartner die altijd voor je klaar staat. Die je ondersteunt in het opstarten van je eigen uitzendbureau, meedenkt op verzoek over je strategie, je verkoopplan, recruitment. Maar ook over de inrichting en financiering van je pand, auto, reclame-uitingen. En waar je de volledige backoffice van je uitzendbureau aan kunt uitbestedenKortom, ondernemen doe je samen.

Meer informatie?

Ga voor meer informatie over het uitbesteden van je backoffice en het starten van je eigen uitzendbureau naar onze overzichtspagina met alle backoffice ‘pakketten’.

Deel artikel
Ook interessant: