24/02/2022

Goed nieuws voor bureaus die (willen) uitzenden naar België

Als je personeel vanuit Nederland wilt uitzenden naar België, moet je voldoen aan de erkenningsplicht. Met het verkrijgen van een uitzendvergunning voor Vlaanderen biedt Flexhub vanaf 1 maart 2022 de mogelijkheid om uit te zenden in de noordelijke deelstaat van België, oftewel het Vlaams gewest. Dit is goed nieuws voor intermediairs die personeel willen uitzenden naar Vlaanderen.

Dit artikel is gecontroleerd door René de Haas, expert op het gebied van wet- en regelgeving in de flexbranche.

Voor welke sectoren geldt de uitzendvergunning?

De erkenning geldt voor alle sectoren in het Vlaams gewest, met uitzondering van de Vleessector. Ook biedt Flexhub de mogelijkheid om personeel uit te zenden in de bouwsector. Dit is niet vanzelfsprekend, maar door onze extra erkenning mogen we ook uitzendactiviteiten in de Bouwsector verrichten.

Waarom via Flexhub uitzenden naar Vlaanderen?

  • We zijn op de hoogte van alle wetten en regelgeving die komen kijken bij het uitzenden naar België;
  • We kennen de ingewikkelde weg van de Belgische uitzendmarkt en de bijbehorende procedures;
  • We nemen veel administratieve handelingen uit handen, zoals het aanvragen van de Limosa en A1-verklaringen;
  • Het bespaart je € 75.000 aan waarborgsom die je als onderneming moet betalen om uit te kunnen zenden in België.

Aan welke voorwaarden moet je medewerker voldoen om uitgezonden te worden naar België?

  • De medewerker moet minstens 5 weken direct voorafgaand aan de tewerkstelling in België een uitkering hebben gehad in Nederland of diezelfde periode op een Nederlandse loonlijst hebben gestaan;
  • De medewerker moet een ingezetene zijn in Nederland met een Nederlands verblijfadres.

Wat als mijn medewerker niet aan deze voorwaarden voldoet?

Neem contact met ons op om eventuele andere mogelijkheden te bespreken.

Uitzenden naar België: wat kost dat?

Neem contact op met Flexhub als je meer wilt weten over onze tarieven of gewoon meer wilt weten over de mogelijkheden.

Verder lezen?

Deel artikel
Auteur
Arga de Bruin
Arga is als marketeer al jarenlang actief voor ondernemingen in de flexbranche. Met input van diverse specialisten, schrijft ze graag over inhoudelijke onderwerpen in begrijpelijke taal. Nieuwe ontwikkelingen volgt ze op de voet en één van haar beste vrienden is momenteel ChatGPT. Niet zozeer voor de inhoud, maar wel voor het opdoen van inspiratie. Daarnaast houdt ze zich graag bezig met het ontwikkelen van websites, design en social media campagnes. Bekijk voor meer informatie het LinkedIn profiel van Arga.

LinkedIn-icon

Auteur

Expert
René de Haas
Onze business innovation manager René is een pietje precies en houdt van structuur en duidelijkheid. Hij houdt nauwlettend de markt in de gaten, van ontwikkelingen in de salarisadministratie tot veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving. Zijn nieuwsgierigheid en analytische geest zorgen ervoor dat hij altijd op de hoogte is van de laatste trends en innovaties in de branche. René gaat echter nog een stap verder. Hij is voortdurend op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden om de dienstverlening van Flexhub te verbeteren en te innoveren. Hij is de drijvende kracht achter het implementeren van nieuwe processen die onze klanten en medewerkers ten goede komen. Bekijk voor meer informatie het LinkedIn profiel van René.

LinkedIn-icon

Expert