09/03/2022

Made4Work

“We spreken de taal en kennen de mensen”

Mijn verhaal, Annie Buwalda van Made4work

In januari 2021 ging Made4Work officieel van start, middenin de coronacrisis. Gelukkig heeft Annie daar in haar werk weinig last van gehad en heeft Made4Work in het afgelopen jaar een mooie groei doorgemaakt.

Overstap

“Ik ben al sinds 1995 zelfstandig ondernemer in diverse branches. De laatste jaren heb ik me onder andere bezig gehouden met zzp-bemiddeling, samen met mijn zoon. Maar we merkten dat meerdere opdrachtgevers de voorkeur gaven aan uitzendkrachten. Omdat we al wel de contacten en ervaring hadden, hebben we dus deze overstap gemaakt, waarbij we trouwens ook nog steeds zzp’ers bemiddelen.”

Probeer het gewoon!

“Op mijn 58e ben ik gestart met Made4Work. Sommige vinden dat waarschijnlijk nog een hele grote stap op deze leeftijd, maar ik zag een goede kans die ik wilde grijpen. Mijn motto is ook: als je iets niet probeert, weet je ook niet of je het kan, dus probeer het gewoon! Ik ben een echte duizendpoot en heb een bak aan levenservaring en mensenkennis die ik goed kan gebruiken in dit werk.”

We spreken de taal en kennen de mensen

“We richten ons op de Rotterdamse Haven. Denk dan aan functies als heftruckchauffeur, stuwadoor (havenwerker) en kraanmachinist. Soms maken we een uitstapje naar een andere tak van sport, maar de haven heeft onze hoofdfocus. Ons kantoor staat in Rhoon, dus we zitten dicht op waar het allemaal gebeurt. Daarnaast spreken we de ‘taal’ en kennen de ‘mensen’. Als aanvulling op ons team hebben we een recruiter aangenomen die zelf 15 jaar in de haven heeft gewerkt. Hij weet precies wat er verwacht en gevraagd wordt door opdrachtgevers. Dat is echt een groot pluspunt.”

Succesvol in recruitment

“Hoewel de arbeidsmarkt krap is, lukt het ons nog altijd om goede kandidaten te vinden. We plaatsen vacatures op onze social media kanalen en zoeken actief in cv-databases. Nu we groter worden, merk ik dat er ook steeds meer kandidaten via-via komen. Dat laat ook zien dat onze uitzendkrachten graag voor ons werken en ons als uitzendbureau aanbevelen bij hun contacten. Dat komt denk ik ook door de persoonlijke noot in onze werkwijze. Zo ken ik al onze uitzendkrachten en mogen ze me 24/7 bellen. Dat is niet altijd handig voor je privéleven, maar wel heel fijn voor de binding.”

Kansen bieden

“Naast het commerciële aspect, is voor mij het maatschappelijke aspect belangrijk. Dat je jongens die nergens een kans krijgen, toch een kans geeft. Ze hebben misschien niet het juiste cv – als ze dat al hebben – maar maken dat goed met hun enthousiasme, uitstraling en/of doorzettingsvermogen. Natuurlijk mislukt dat weleens, maar er zitten ook regelmatig pareltjes tussen. Jongens die met onze hulp en ondersteuning, zelfvertrouwen krijgen en ons en de opdrachtgever echt positief verrassen. Daar kan ik enorm van genieten.”

Benieuwd hoe we jou kunnen ondersteunen met de start van je uitzendbureau en daarna?

De toekomst

“Natuurlijk willen we groeien, maar het moet wel beheersbaar blijven. De persoonlijke noot moet blijven, zowel naar uitzendkrachten als opdrachtgevers toe. Ik heb geen vastomlijnd plan voor de toekomst. Ik wil gewoon iets heel goeds opbouwen, wat toekomstbestendig is voor als mijn zoon het overneemt. Wat ik tot nu toe heb opgebouwd, staat als een huis. Niet in de laatste plaats door de hulp van Flexhub. De samenwerking met hen is echt goud!”

Zoektocht naar backoffice dienstverlener

“Toen we Made4Work wilden starten, ben ik op zoek gegaan naar een goede backoffice partij. Ik heb met meerdere backoffice dienstverleners gesproken, maar vaak vond ik het contact niet prettig, maar heel dwingend. Toen ik op Flexhub stuitte en kennismaakte met hun sales manager Lejona, was dat een verademing. Niet dat dwingende en schreeuwerige van andere partijen, maar gewoon duidelijke uitleg en rustig afwachten totdat ik zover was.”

Een warm bad

“Inmiddels zijn we alweer ruim een jaar samen onderweg. De samenwerking is wat ik ervan verwacht had, én meer! Flexhub neemt mij alle backoffice werkzaamheden uit handen, maar geeft wel vrijheid. Toen ik na een tijdje aangaf zelf de contracten te willen maken, was dat ook mogelijk. Je hebt dus zelf de vrijheid om zaken op te pakken die je graag zelf wilt doen.
Flexhub is een warm bad. Domme vragen bestaan niet – dat laten ze tenminste niet blijken… Ze staan voor me klaar als dat nodig is en het contact is persoonlijk. Eigenlijk hebben ze dezelfde manier van zakendoen als ik met mijn onderneming heb. En dat klikt dus heel goed!”

ambassadeur-made4work klantverhaal
Deel artikel