17/04/2024

Compliance Specialist bij Flexhub

Wie is Gabriela en wat doet zij bij Flexhub?

Gabriela van de Graaf is al langere tijd een belangrijk lid van ons Flexhub-team. Zo is zij begonnen bij team Finance en werkt ze inmiddels als Compliance Specialist bij team IT.

Voor Gabriela is geen dag hetzelfde. Haar werk bestaat uit het analyseren van wet- en regelgeving, het uitvoeren van controles en het in kaart brengen van procedures binnen Flexhub. Ook ondersteunt ze in de voorbereiding van audits en het verscherpen van de interne controles. Met als doel om uiteindelijk soepeler door de audits heen te komen.

Compliance: Wat houdt het eigenlijk in?

Veel mensen krabben zich achter de oren bij de functie ‘Compliance Specialist’. Gabriela legt uit dat het een brede rol is, gericht op het waarborgen van naleving van wet- en regelgeving, interne processen en verantwoordelijkheden binnen Flexhub. Simpelweg bestaat haar functie uit het in kaart brengen wat we binnen Flexhub allemaal doen en of het volgens de spelregels is.  

Dit omvat ook het schrijven van een handboek dat alle processen en controlemechanismen van Flexhub beschrijft. En dat is hard nodig, want we groeien als kool. De afgelopen jaren is het aantal collega’s inmiddels verdubbeld. We worden immers niet voor niks de pokon van de flexbranche genoemd. 😉

Het belang van compliance bij Flexhub

Gabriela benadrukt dat Compliance niet alleen draait om extra controles, maar juist om het verbeteren en verduidelijken van processen binnen het bedrijf.

“Het doel is niet om de boeman te zijn, maar om collega’s te helpen om efficiënter te werken en zich beter te kunnen aanpassen aan de complexe wet- en regelgeving. Het uiteindelijk doel is om het zo eenvoudig mogelijk te maken” – Gabriela van de Graaf, Compliance Specialist bij Flexhub.

De uitdagingen en beloningen van het vak

Hoewel het vinden van betrouwbare informatie en het navigeren door de complexe regelgeving uitdagend kunnen zijn, vindt Gabriela dat juist één van de leukste aspecten van haar werk.

‘Door processen en wet- en regelgeving goed vast te leggen, maken we de flexbranche voor onze klanten, maar ook voor mijn collega’s eenvoudig!’ Dit is ook waar de kracht van Flexhub ligt volgens Gabriela. We nemen iets niet zomaar voor waarheid aan. Doordat we in de flexbranche actief zijn hebben we te maken met veel uitzonderingen. Samen met haar collega René zorgt Gabriela ervoor dat we onze intermediairs van het juiste advies kunnen voorzien, zodat zij en wij voldoen aan de spelregels.


Deel artikel