tarieven-backoffice-uitbesteden-dienstverlening

Tarieven backoffice uitbesteden

09/01/2020
Flexhub

Wat kost het uitbesteden van je backoffice?

Veel ondernemers denken dat het uitbesteden van je backoffice hoge kosten met zich meebrengt. Het lijkt vaak voordeliger om het zelf te doen. Maar als je rekening houdt met alle factoren, kan dat heel anders uitpakken. Denk bijvoorbeeld aan de volgende kosten als je zelf zorgdraagt voor je backoffice:

  • Personeelskosten administratieve medewerker
  • Tijd die jij en/of je medewerkers besteden aan het op de hoogte blijven van de laatste wet- en regelgeving
  • Software om te kunnen verlonen
  • Verzekeringen
  • Etc.

Bovendien kunnen backoffice partijen de kosten voor verzekeringen en ziekteverzuim vaak verdelen over een veel groter aantal personen. Daardoor worden de gemiddelde kosten voor deze zaken steeds lager.

Hoe worden backoffice tarieven bepaald?

De meeste backoffice dienstverleners (en wij dus ook) berekenen hun tarief aan de hand van een omrekenfactor of kostprijsfactor. Die bestaat uit de werkelijke kostprijs (in ons geval op basis van de ABU-cao), met toeslagen die afhankelijk zijn van de diensten die je af wilt nemen en de marge.

Backoffice tarieven vergelijken

Waar moet je op letten als je tarieven van backoffice dienstverleners met elkaar vergelijkt? Sommige backoffice partijen maken reclame met een lage kostprijsfactor of omrekenfactor. Dat klinkt natuurlijk aantrekkelijk. Maar belangrijker is de vraag: wat is inbegrepen in dit tarief? Een lage basisfactor betekent vaak dat er voor allerlei diensten bijbetaald moet worden.

Onze backoffice tarieven

Wij zijn van mening dat de juiste tarieven voor backoffice dienstverlening belangrijk zijn, maar niet het belangrijkste. Goedkoop is vaak duurkoop. En dat geldt zeker voor het uitbesteden van je backoffice. Hoe we dat weten? In het verleden hebben we klanten gehad die overgestapt zijn naar een andere backoffice dienstverlener, omdat die iets goedkoper was op dat moment. Deze klanten zijn later weer teruggekomen. Een mooier compliment kunnen we niet krijgen.

Offerte backoffice uitbesteden aanvragen

Bij Flexhub bieden we een all-in backoffice tarief. Het tarief wordt berekend op basis van de ondersteuning die jij kiest. Onze dienstverlening is zeer uitgebreid: van eerste informatie tot full partnership, van backoffice ontzorging tot je steun en toeverlaat bij strategische keuzes. Kies zelf de ondersteuning die bij jou past. Onze offertes zijn daarom altijd maatwerk. Vul je gegevens in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op om een en ander door te spreken. Of bel gewoon direct met onze sales manager Lejona: 06-25336477.

P.S. Bij ons zit je trouwens niet vast aan een langdurig contract, al gaan we natuurlijk wel voor een langdurige samenwerking!

Deel artikel

Andere mensen keken ook naar

Deel artikel

Probleemloze migratie met onze overstap-service.
Meer weten?